CES 2015: már folyik a nitrogén a Kingston HyperX OC Takeover 2015 döntőjében

A Kingston Las Vegas-i tuningeseményét négy hónapig tartó regionális kvalifikáció előzte meg, egészen pontosan Dél-Amerikában, Ázsiában és Ausztráliában, Európában, illetve Észak-Amerikában is egy-egy hónapig bizonyíthatták tudásukat a tuningosok egy online megmérettetés keretében. Közülük csak a legjobbak (összesen tízen: 8Pack, acschenck, coolhadluke41, DFORDOG, l0ud_sil3nc3, nacho_arroyo, Perica_barii, Splave.ROM, Uncle Fester és Xtreme Addict) kerülhettek a Las Vegas-i, 15 000 dollár összdíjazású döntőbe, ahol két nap alatt három különböző szakasz összesített eredményei alapján hirdetik majd ki a győztest.

Az indulóknak természetesen a hardvereket is biztosították, így csak a saját hűtési és szigetelési megoldásaikról kellett gondoskodniuk, illetve egyéb kiegészítőiket magukkal hozniuk a tudásuk és különféle praktikáik mellett. Ami a hardvert illeti, a Kingston a HyperX Predator DDR4 3333 MHz-es memóriacsomagot és a HyperX Fury 120 GB-os SSD-t biztosította, az alapról pedig a Gigabyte gondoskodott, méghozzá az X99-SOC Champion személyében. Processzor tekintetében az Intel Core i7-5960X típusra esett a választás, ami alá a Gelid GC-Extreme hővezető paszta kerülhet, a tápellátásról pedig a Cooler Master Silent Hybrid 1200 wattos tápegység gondoskodik. Egy Gigabye grafikus kártya is került a rendszerekbe, de ennek típusa nem lényeg, ugyanis a célok között nincsen VGA-t érintő órajelkergetés.


[+]

Van viszont három szakasz, amelyben a versenyzőknek bizonyítaniuk kell a rátermettségüket. Ezek mindegyike pontokat ér, és ezen pontok összessége adja meg az összesített végeredményt, így a végső sorrendet is. A három szakaszból az első kettő leginkább a memória fókuszál: ez elsőben szimplán a minél magasabb memória-órajel elérése a cél, míg a másodikban az Intel XTU alkalmazásban kell minél magasabb eredményt elérni legfeljebb 5005 MHz-es CPU-órajel mellett. A harmadik már kicsit összetettebb, órajelre való korlátozás nincs, csak minél nagyobb pontszám elérésére kell koncentrálni a CineBench R15 programot lefuttatva.


[+]


[+]

Az esemény a mai nappal zárul a díjátadóval, melynek eredményéről szintén beszámolunk majd a későbbiek folyamán, addig érdemes néhány pillantást vetni a fenti, helyszínen készített életképre!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés