CES 2015: HyperX infomorzsák, mini interjú

Nem ma történt ugyan, de a Kingston és a HyperX formális szétválása mögötti koncepció azóta érdekel bennünket, amióta megtörtént. Pontosabban azt szerettük volna megtudni, hogy mennyire érte meg ez a lépés, hiszen azóta sok víz lefolyt a Dunán, így van tapasztalat. Maga a koncepció a két brand szétválasztása mögött nem több, mint az általános és a fiatal játékosokból álló felhasználói tábor szeparálása, és így a jobb kommunikáció, a célzott marketing megteremtése, valamint új, követlen a játékosoknak szóló termékcsoport bevezetése. Ennek leghatékonyabb módját így látták biztosítva, és tulajdonképpen az idő igazolta őket, hiszen mára több, memórián és adattárolón kívül eső terméket (headset, egérpad) is be tudtak vezetni sikerrel.

Az adattárolók kapcsán több kérdést is feltettünk. Érdekelt bennünket, hogy a vállalat szándékozik-e több más gyártóhoz hasonlóan hagyományos formátumú (nem pendrive) külső, USB 3.0-s, SSD-kkel előrukkolni. A válasz természetesen határozott nem volt, hiszen a kínálatban számos USB 3.0-s pendrive szerepel, amelyek belsejében végeredményben SSD dolgozik, és inkább erre koncentrálnak a továbbiakban. Hozzátették, van ugyan USB-s keretük az SSD-kitekben, és ezek csak itt lesznek elérhetőek – de persze tudják, hogy ez nem ugyanaz.

Bár titkon reméltük, végül nem láthattunk a most kiállított újdonságok között V-NAND-dal szerelt SSD-t. Ezek érkezésével kapcsolatos érdeklődésünkre 2016-ot jelölték meg céldátumnak, persze nincs kizárva a lehetősége annak, hogy akár előbb is lesz ilyen termék, de az útitervben egyelőre ez szerepel.


[+]

Az elmúlt évekre jellemző trendet, az SSD-vezérlők gyártóinak felvásárlásait is pedzegettük és kíváncsiak voltunk, hogy vannak-e hasonló tervek a tarsolyban, ám egyelőre nincsenek. A Kingston és a HyperX stabil beszállítói partneri kapcsolatokkal rendelkezik, mind DRAM, mind flash memóriák terén, és ugyanez a helyzet a vezérlőgyártókkal is. Egyelőre nem szeretnék elkötelezni magukat egyetlen gyártó terméke mellett sem, hanem meghagyják maguknak a választás szabadságát, ahogy az most is látható a Marvell vezérlős Predator SSD, illetve a Phison vezérlővel szerelt Savage SSD esetében is, ráadásul utóbbival rendkívül elégedettek. Tehát a válasz végeredményben nem, azaz nem terveznek felvásárlást.

És hogy lesznek-e új termékcsoportok? Egyelőre erre nem kaptunk konkrét választ, pontosabban mondva nem kívánnak olyan új terméket felvenni a kínálatba, mint például a tápegység, ugyanis meglátásuk szerint a fiatalabb gémer generációt kevésbé érdekli, hogy mi van a gépben, inkább a látható, hallható, kézzel fogható felhasználói élményt keresik, így a HyperX jelenlegi felhozatalával inkább erre koncentrálnak. A Cloud 2 például már a HyperX harmadik headsetje, és már az első is igen jól fogyott, a második pedig minden várakozást felülmúlt, de hasonló a helyzet az egérpadokkal is, így ezt az utat járják tovább.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés