Újra jó úton jár a Calxeda

A Calxeda még az elmúlt év végén került parkolópályára, ami azt is jelentette, hogy az ARM-os szerverek egyik legnagyobb támogatója nem tudta önerőből befejezni a projektjét. Ma azonban úgy néz ki, hogy a vállalat visszakerül a jó útra, ugyanis birtokolt szellemi tulajdonok az AtGames Cloud Holdings konzorciumhoz kerültek. Utóbbinak része a Foxconn és az ARM is, tehát a megfelelő háttér biztosított.

Természetesen azt nem lehet mondani, hogy a Calxeda zavartalanul folytatja majd a munkát, hiszen a vállalat mérnökeit több, jellemzően konkurens vállalat is elcsábította, így nyilvánvalóan megérezte a cég az elhúzódó problémákat, de a jelenlegi tervek szerint a fejlesztések folytatódnak, és a Calxeda fabric technológiáit a Silver Lining Systems kapja meg, amely vállalat amúgy is jártas a mikroszerverek építésében.

A Calxeda által fejlesztett, szerverekbe szánt SoC továbbra is készül és a legfrissebb hírek szerint a termékminták a következő évben válhatnak elérhetővé.

Arra vonatkozóan nincs információ, hogy konkrétan ki birtokolja a Calxeda technológiáit. Valószínűleg az AtGames Cloud Holdings konzorcium tagjai egységesen elérhetnek mindent, de ez az információ nincs megerősítve.

Előzmények

Hirdetés