Brutális: Harley Davidson motorblokk PC!

Amikor először megláttuk a MICLE elnevezésű csapat Proud of Blood nevezetű modját, csak ámultunk és bámultunk, hogy milyen látványos és igényes masinát készítettek. Elképedésünk a sokszorosára ugrott, amikor kiderült, hogy itt nem egy egyedi gépről van szó egy moddertől vagy modderek csapatától, hanem a MICLE egy kínai startup az AI Mask nevű modderrel a fedélzeten, és ezt a fenevadat bárki megvásárolhatja, aki összegyűjti a megfelelő mennyiségű – egyébként nem éppen kevés – pénzt.

Valójában nem is modról, hanem számítógépházról van szó, ami nagyjából 90 centiméter magas és a Harley Davidson motorkerékpárok formája ihlette. Benne csücsül a V2-es motorblokk az íves kipufogócsövekkel, fölötte feszít a tank, körben pedig a váz keretezi. Az Engadget volt olyan szerencsés, és élőben is láthatták ezt a dögöt, bár egyelőre még csak a műanyagból készített demó változatát, ám a véglegesnél sok helyen fémet használnak majd.



(forrás: Engadget) [+]

Egyelőre egy kínai startup oldalon lehet befizetni erre a látványos házra, de ehhez jó mélyen a zsebünkbe kell nyúlni. Ugyanis üresen 16 800 jüant kérnek érte, ami átszámolva nagyjából 750 000 forintot jelent. Igen, mellbevágó ez az összeg, de a jelen állás szerint már tizenegyen kifizették, ezzel bőven túlteljesítették a közösségi akció 20 000 jüanos célkitűzését. Aki szeretne a tizenkettedik lenni, április 27-ig lépnie kell.



[+]

Aki pedig nem szeret szerelgetni, megveheti ez a látványos és hatalmas gépházat készre építve is. A legegyszerűbb konfigurációban Intel Core i7-4790K processzor, ASUS ROG Maximus VII Force alaplap, 16 GB memória, 240 GB-os Intel 730-as SSD, 2 TB-os merevlemez, GeForce GTX 980 grafikus kártya, Seasonic P860 táp és Phantekstől származó hűtés van, az ára pedig átszámolva bő másfél millió forint.

A ház elemei
A ház elemei [+]

És ez még csak a kezdet, a csúcskonfigurációban Core i 7-5960X, ASUS ROG Rampage V Extreme alaplap, 32 GB DDR4 memória, 960 GB-os SSD és 3 TB-os merevlemez, továbbá két GeForce GTX 980 grafikus kártya, ezer wattos Seasonic táp és Corsair H100i kompakt vízhűtés van, az ára pedig nagyjából két és fél millió forint, amivel a legdrágább asztali PC, amiről eddig hallottunk. Nem csoda, hogy a komplett hardverrel felszerelt házból még nem rendelt senki sem.

Előzmények

Hirdetés