Hirdetés

BitFenix Recon ventilátorvezérlő internetkapcsolattal

Hirdetés

A BitFenix két új, 5,25”-es meghajtóhelyre illeszkedő ventilátorvezérlőt mutatott be, amelyek mondhatni eltérő igényeket kívánnak kielégíteni. A Hydra Pro első ránézésre nem egy túl bonyolult szerkezet, azonban a célnak tökéletesen megfelel. Előlapján öt darab toló potméter és egy nyomógomb sorakozik, csatornái 30 wattig terhelhetők, vagyis az erősebb ventilátorok kontrollálása sem okozhat számára gondot.


[+]

A gomb nyomkodása csak akkor nyer értelmet, ha a szerkezet BitFenix Spectre és Spectre Pro LED-es ventilátorokkal karöltve működik, ugyanis ekkor egy mozdulattal kiolthatók a fények, ha a körülmények úgy kívánják. A kezelőszervek kialakításánál ügyeltek arra, hogy azok könnyen használhatók legyenek, de csak minimálisan emelkedjenek ki a panel síkjából, így a legtöbb, előlapi ajtóval rendelkező számítógépházzal is kompatibilis. A Hydra Pro megjelenése június elején várható, vételára 30 euró lesz.


[+]

A másik új jövevény, a Recon már egy valamivel izgalmasabb eszköz, mert előlapján nem található egyetlen gomb vagy potméter sem, a vezérlést és a legfontosabb információk közlését jelen esetben egy méretes, érintésérzékeny kijelző teszi lehetővé. Szintén öt csatornával rendelkezik, ezek azonban csak maximum 10 wattos ventilátorokkal képesek megbirkózni. A Windows driver feltelepítése után a mellékelt szoftver segítségével részletes beállítási lehetőségek nyílnak meg a felhasználó előtt. A gyártó többek között három darab, szabadon konfigurálható profillal könnyíti meg az életünket, melyek egyetlen gombnyomással életbe léptethetők, így a különböző tevékenységekhez (internetezés, játék, filmnézés, számításigényes feladatok stb.) mindig az optimális széljárást párosíthatjuk.


[+]

A BitFenix azonban úgy gondolta, hogy ha már úgy is feltelepült a driver és a szoftver, akkor mindezt internetes elérhetőséggel is megfűszerezi, ráadásul a világhálón keresztül nem csak monitorozásra, de aktív beavatkozásra is lehetőség van. Ez elsőre kellően felesleges képességnek hangzik, mert miért is akarná bárki mondjuk az irodából tekergetni otthon duruzsoló számítógépének ventilátorait, viszont a böngészőből elérhető felületnek köszönhetően akár tabletről vagy okostelefonról is csatlakozhatunk a panelhez.


[+]

A BitFenix Recon testvérénél picivel hamarabb, egészen pontosan a jövő héten kerül a boltok polcaira 34,90 dolláros árcédulával.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés