Befutott az év utolsó Catalyst meghajtója

Az AMD ígéretének megfelelően a mai napon megjelent az év utolsó hivatalos Catalyst frissítése. A WHQL aláírással rendelkező, 8.12-es verziójú, Windows XP és Vista operációs rendszerrel kompatibilis drivercsomag az összes DirectX 9.0/10/10.1-es API-t támogató Radeon grafikus processzorhoz telepíthető. A meghajtó egy újabb mérföldkő az AMD történetében, ugyanis beépítésre került az ATI Stream technológia, melynek segítségével a Radeon grafikus processzorok teljesítményét általános számítási feladatokra is fel lehet használni.

Az AMD már el is készítette az első programot az új technológia demonstrálására, ez Avivo Video Converter néven került a driverbe, és Radeon HD 4600, illetve 4800 szériás grafikus kártyát birtoklók tudják használni. Az alkalmazás az NVIDIA Badaboom névre keresztelt transzkódoló szoftverének jelent közvetlen konkurenciát. Az AMD azonban ingyen biztosítja a programot, amely a H.264 mellett az MPEG-2 formátumú videókat is képes kezelni.

Az új eszközillesztő 3D-s rutinjain is optimalizáltak a programozók. Ennek köszönhetően a Call of Duty: World at War, a Crysis (DX10), a Crysis Warhead (DX10), a Devil May Cry 4 (DX10), a Fallout 3, a F.E.A.R., a Hellgate: London (DX10), a Left 4 Dead, a Lost Planet Colonies (DX10), a Prey, a S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky és az Unreal Tournament 3 játékprogramok hozzávetőlegesen 5-25 %-kal gyorsabban futnak majd a Radeon HD 3000 és HD 4000 szériás termékkel rendelkező gépeken. A Far Cry 2 esetében azonban komolyabb előrelépés történt. Egykártyás konfigurációval 10, míg CrossFireX rendszerrel 57 %-os teljesítménynövekedésre is számíthatnak a rajongók. A javítások teljes listáját tartalmazó dokumentáció és az új eszközillesztő letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés