Feltűnt az Asus Dark Knight routere

Anno az idei CeBIT-en láthattunk egy meglehetősen „gamer” kinézetű routert, méghozzá az Asus standján. Az RT-N66U igazi csúcsmodell specifikációit sejtette, azaz dual-band, 450 Mbps-os adatátviteli sebességre képes, 600 MHz-es processzora van. Most a VR-Zone arról számolt be, hogy kaptak egy előzetes verziót, a valamikor majd megjelenő RT-N66U routerből.

Asus RT-N66U a CeBIT-ről
Asus RT-N66U a CeBIT-ről

Csakhogy ez az eszköz teljesen másképp néz ki, mint a CeBIT-en bemutatott példány, az általunk is tesztelt RT-N56U különleges „Black Diamond” formatervét kapta. Nem elképzelhetetlen, hogy az Asus időközben meggondolta magát a külsővel kapcsolatban, de azt sem tarjuk kizártnak, hogy a modell megjelenik majd többféle köntösben, egyszerű hálózati eszközként, szobadíszként, és gamer kiegészítőként is.

Asus RT-N66U a VR-Zone-nál
Asus RT-N66U a VR-Zone-nál (forrás: VR-Zone)

A belsővel kapcsolatban továbbra sincs sok információnk. Biztosnak látszik, hogy Boradcom rádiós egységet kap, ami 2,4 és 5 GHz-en is működik, mellé 32 MB flash tároló, 128 MB RAM és egy szokatlan microSD foglalat kerül további bővítéshez. A VZ-Zone fotóján nagyon komoly, kerámia alapú hővezetőbordák és egy pici ventilátor várható, szóval komoly hardverre lehet számítani.


(forrás: VR-Zone) [+]

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikor és milyen áron – no meg persze milyen kabátban – érkezik az Asus RT-N66U, de vele együtt debütál majd a „Black Diamond” formatervezésű, dupla belső antennás USB-N53 USB-s Wi-Fi adapter, melyről úgy hírlik, Ralink áramkörre alapoz.


(forrás: VR-Zone)

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés