ASUS pengevékony mobil, notebook-tablet újdonságok egyenesen Párizsból

A mai napon az ASUS elnöke, Jonney Shih Párizsban ünnepélyes keretek között hivatalosan is útjára engedett számos prémium kategóriás terméket, amelyek közül néhányat már ismerünk. A friss bejelentés mobil vonalon a ZenFone 2 európai debütálásáról (amiről testvéroldalunk, a Mobilaréna fog beszámolni), valamint PC-s fronton olyan masinákról szól, mint az általunk már letesztelt pengevékony, passzív hűtésű, Core M "motoros" ZenBook UX305, valamint a CES-en bejelentett és később kézből is megvizsgált, szintén pengevékony Transformer Book Chi széria. Ezek mellett viszont felbukkant a ZenBook Pro UX501 típusjelzésű notebook, mint abszolút újdonság.


[+]

Mivel a Zenbook UX305 és a Transformer Book Chi T100 és T300 tagjairól már korábban mindent megírtunk, így most az UX501 bemutatására koncentrálnánk. E masina különlegessége, hogy alapját a gamer vonalról ismert ROG G501 játékos notebook adja, de mindezt a hagyományosan vékony és időtálló külsővel rendelkező Zenbook megjelenés mögé rejtve. Bár az ASUS mérettel és tömeggel kapcsolat technikai paraméterekkel nem szolgált, a két gép hasonlóságai szempontjából meg merjük kockáztatni, hogy az UX501 vastagsága is marad 20 mm körül, akárcsak tömege 2 kg környékén.


[+]

Ami a hardvert illeti, processzor terén a négymagos Core i7-4720HQ processzorra esett a cég választása, ami mellé 16 GB DDR3 rendszermemória és egy GeForce GTX 960M VGA kerül 4 GB GDDR5 VRAM-mal – a jelek szerint Optimus átkapcsolás nélkül, legalábbis a közlemény nem tesz róla említést. Utóbbi a feladata a nagy betekintési szöggel rendelkező, 15,6"-es, 100% sRGB színtér lefedésére alkalmas 4K (3840x2160) felbontású, IPS technológiára épülő, ám ezúttal érintős képességgel ellátott kijelző meghajtása is.


[+]

Az adatok tárolását egy 512 GB-os x4-es PCI Express SSD-re bízták, aminek átviteli tempója 1400-1500 MB/s-nál tetőzik. Emellett ellátták a masinát IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és Bluetooth 4.0-s vezérlővel, USB 3.0-s portokkal, HDMI-vel, mini DisplayPorttal és Thunderbolt csatlakozóval is. A masina megkapta a Zenbook családhoz járó SonicMaster Premium hangrendszert is, ami az ICEPower és Bang&Olufsen párosának műve, illetve a vörös helyett fehér háttérvilágítású billentyűzet alatt egy nagyméretű, üvegbevonatos multi-touch touchpadnak is szorítottak helyet. A tápellátást egy 96 Wh-s akkumulátorra bízták, amivel 6 órás üzemidőre van kilátás.

Ami az árat illeti, a májusban debütáló gép 1299 eurótól lesz elérhető, ami a kisebb felbontású modellre vonatkozik (hogy ez Full HD vagy WQHD, arról a közlemény nem tett egyértelmű említést).

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés