Asus grafikus vezérlő Splendid HD videoprocesszorral

Splendid HD videoprocesszorral kombinált grafikus kártyát jelentett be az Asus. A tajvani gyártónak a jelek szerint több terve is van a korábban csak a noteszgépekből ismert MXM modulokkal, hiszen az egyéni felépítésű EAH3850 Trinity/3DHTI/1.5G után ilyen került az új Splendid MA3850M/HTDI/512M kártyára is.

Asus Splendid MA3850M/HTDI/512M

A normál 3D-gyorsítóként is funkcionáló, PCI Express x16 aljzatba illeszkedő  hardver egyik kulcseleme az ATI Mobility Radeon HD 3850 grafikus processzor, amely 668 MHz-en üzemel, míg a hozzá 256 bites buszon keresztül kapcsolódó, 512 MB kapacitású GDDR3 memória órajele 828 MHz. A másik fő összetevő, a Splendid áramkör a megjelenített kép minőségének javításáról gondoskodik, szabályozza a színárnyalatokat, a gamma értékét, dinamikusan korrigálja a kontrasztot, és különféle alkalmazásokhoz igazodva beállítási profilok használatára is módot ad.

Asus Splendid MA3850M/HTDI/512M
MXM modul a hátoldalon

A nagy felbontást is támogató tévékimenetből a megfelelő adapterekkel kompozit, S-Video, komponens jel nyerhető. Ezenkívül két DVI csatlakozó van a kártyán, melyek közül a Splendid vezérlőhöz kapcsolt DVI-D konnektorba HDMI átalakító is helyezhető, míg a DVI-I porthoz D-Sub adaptert mellékelnek. Az MXM modult egyébként úgy helyezték el a kártya hátoldalán, hogy később akár ki is lehessen cserélni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés