Hirdetés

Accelero S1 Plus névvel érkezik az Arctic legújabb passzív VGA hűtője

Az Arctic Accelero S1 névre keresztelt passzív VGA hűtője még 2007 elején jelent meg eredeti formájában, melynek frissített, alaposan átgyúrt Rev. 2-es változata nagyjából egy évre rá érkezett meg a piacra. Azóta nem történt említésre méltó frissítés, az S1 lényegében változatlan formában szolgálja ki a grafikus vezérlőket, köztük az újabb modelleket is, köszönhetően a kibővített kompatibilitásnak. A teljesen hangtalan modell utódja csak néhány változásokon ment keresztül, melyből a legfontosabb, hogy az S1 Rev. 2-es típus 214 x 136 x 18 mm-es méretét a Plus modellnél 230 x 135 x 42 mm-re növelték, tehát az alumínium lamellák magasságát alaposan megnövelték, ami jobb hőleadást, hatékonyabb hűtést eredményez.


[+]

Minimálisan változott viszont a réz talp, melyet továbbra is négy darab réz hővezető cső köt össze a hőleadó felülettel, amire jó szokás szerint felszerelhető lesz a Turbo modul – pontosabban ennél a típusnál a kifejezetten ehhez a hűtőhöz fejlesztett S1 Plus Turbo Modul –, mely novemberben jelenik meg, és külön lesz megvásárolható. Ez a modul gyakorlatilag két darab, alacsony fordulatszámú, halk ventilátorból áll, amivel tovább növelhető a hűtés hatékonysága. Igaz, ezek felszerelésével egyúttal a passzív hűtés zajtalanságáról is le kell mondanunk, viszont egyes grafikus kártyákra csak ezzel együtt szabad majd felszerelni az S1 Plus-t.


[+]

A csomagba nem csak a GPU hűtéséhez és a szereléshez szükséges kellékek kerültek, hanem a memória és VRM hűtőbordák is. Egyénileg felvihető hővezető pasztát nem kapunk, helyette a talpra előre felvitt G-1 hővezető ragasztóval találkozhatnak a vásárlók.


[+]

Az Arctic Accelero S1 Plus ára hat év garanciával 37,64 euró, a kompatibilitási lista pedig a gyártó weboldalán olvasható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés