Az AMD a JPEG dekódolásnál is megkerüli a Windowst

Az AMD-nek lassan szokásává válik megkerülni a Windows egyes szoftveres rétegeit, így például a TrueAudio blokkot a grafikus feldolgozásra szánt WDDM-en keresztül érik el, illetve a vezeték nélküli képtovábbítást is más úton valósítják meg, mint ahogy azt a Microsoft eredetileg elképzelte. Ezeknek csupán az az oka, hogy az AMD a Windows alapvető működését nem tartotta elég jónak, így megpróbálták megkerülni azt. Ez úgy néz ki, hogy a cég szokásává válik, mivel a Kaveri APU megjelenésére egy olyan frissítés is készül, ami teljesen megkerüli a Windows JPEG dekódolásra használt beépített rutinjait.

A gyártóktól kapott információink szerint az AMD megoldása a Windows beépített rendszeréhez viszonyítva legalább kétszer gyorsabban dekódolja a népszerű képfájlokat, és mindezt kisebb fogyasztás mellett teszi. Információk szerint ezt az integrált grafikus vezérlő és a központi processzormagok erejét egyesítve éri el a cég. Az új rutin azonban virtuális gépi kódban íródott, így csak a Kaveri APU-n működik, de később nyilván portolható az újabb lapkákra is.

Érdekesség, hogy a gyártók szerint a Microsoft sem neheztel az AMD-re, hogy folyamatosan megkerülik a Windows beépített funkcióit. Sőt, konkrétan vizsgálják az AMD ötleteinek működését, hogy a későbbi Windows verziókba a mostaniaknál hatékonyabb implementációkat építhessenek, és ebből minden érintett partner profitáljon.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés