Alienware Aurora, az „igazi“ millió dolláros PC – Dell módra

Az Alienware most kivételesen nem játékos notebookkal, hanem egy brutális asztali gémer számítógéppel jelentkezik. Az Aurora név is bizonyára ismerősen cseng azok számára, akik figyelemmel követik a gyártó termékeit, hiszen notebook és desktop vonalon egyaránt találkozhattunk vele korábban. A Dell ezekkel a gépekkel általában a csúcskategóriát lovagolja meg, így most sincs ez másképp.


[+]

A megújult Aurora az Intel Sandy Bridge-E processzoraira (i7-3960K, i7-3960X) és az X79-es platformra épít, amit a továbbiakban mindenki a saját szája íze vagy éppen pénztárcája szerint válogathat az alkatrészekből. A konfiguráció ettől függően 8, 16 vagy 32 GB RAM-ot, akár dupla optikai meghajtót és RAID-be kötött 1 TB-os merevlemezeket, vagy szintén Raid 0 tömbbe rendezett 2x512 GB-os SSD-kel is kérhető. Grafikus kártyából is szinte csak a legjobbak közül válogathatunk: NVIDIA GeForce GTX 580 és 590, míg AMD Radeon vonalon CrossFire-be kötött HD 6870 vagy HD 6950 választható. Ezekhez már egy jó kijelző is dukál, természetesen felárért: a listán a Dell ST2220L és a 3D-s Alienware OptX AW2310 szerepel (ez utóbbi csak NVIDIA kártyákkal).


[+]

Ezen kívül még olyan dolgokat is egyedileg megszabhatunk, mint a ház világításának színe, windowsos Alienware avatarunk és háttérképünk. Ha további pénzt szeretnénk költeni, akkor a különféle garanciális feltételek, illetve szerviz és karbantartási opciók közül is válogathatunk. Az alapkonfiguráció 2045 eurónak megfelelő összegbe kerül. Ezért az árért a jellegzetes Alienware formájú és különleges elrendezésű házban Intel Core i7-3930K processzor (vízhűtéssel), 2x4 GB DDR3 1600 MHz-es RAM, NVIDIA GeForce GTX 580 grafikus kártya, 1 TB SATA merevlemez, 875 wattos tápegység és Blu-ray Combo ODD található Windows 7 Home Premium 7 64 bites operációs rendszerrel és három év garanciával. A csúcskonfigurációért – mely a fentebb említett opcionális hardverelemből épülhet fel – körülbelül 5700 eurót kell letenni az asztalra.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés