Alienware: velük van az erő

Az Alienware nem az irodai gépeiről lett ismert, ezúttal sem kellett bennük csalódnunk. A Dell érdekeltségébe tartozó vállalat birodalmi csillagrombolónak is beillő gépszörnyetegekkel tör az univerzum feletti uralomra, és ha csak a számítógépek nyers erejét nézzük, akkor van is esélyük a sikerre. A megújult Aurora és Aurora ALX gépeket Core i7-es processzorokkal szerelték fel, és már a vadonatúj Radeon HD 5870 is választható hozzájuk videokártyaként.

Aurora ALX
Aurora ALX felülről

A konfigurációk közül az Aurora a gyengébb (ha lehet egyáltalán így fogalmazni), az alapfelszereltségű gépbe „csak” 2,66 GHz-es Intel Core i7-920-as processzor került, amit 3 GB DDR3 RAM támogat, a grafikáról pedig egy NVIDIA GeForce GTX 260 gondoskodik. A merevlemez 500 GB-os, optikai meghajtóként pedig egy DVD-író szolgál. A számítógépet az Alienware folyadékhűtése igyekszik megóvni a túlmelegedéstől. Egy fokkal erősebb az Aurora ALX, amelyben már 875 wattos táp dolgozik (a másik modellben csak 525-ös), és a Core i7-920-as processzor mellé már 6 GB memória került. A grafikus teljesítmény is növekedett, köszönhetően a két SLI-be kötött NVIDIA GeForce GTS 240-nek. A merevlemezek összkapacitása 1 TB-ra nőtt (két 500 GB-os winchesterből adódik össze). Az alapfelszereltségű Aurora 1299, az Aurora ALX pedig 2299 dollárért rendelhető meg az Alienware webáruházában.

Oldalról
Oldalról

S hogy hol a határ? Ha nem is a csillagos ég, de annak a közelében valahol. Processzorból kaphatunk 3,6 GHz-en hajtott Core i7-975 Extreme-et is, videokártyából két, Crossfire-be kötött Radeon 5870-et, memóriából 24 GB-ot, winchesterből 4 TB-ot, optikai meghajtóból Blu-ray-írót, operációs rendszerből pedig 64 bites Microsoft Windows Vista Ultimate-et (a Home Premium helyett). Ezt az összeállítást nehéz felülmúlni, de az ára is megvan: csekély 9500 dollár. Persze akinek a maximális teljesítmény a fontos, annak nincs mit mérlegelnie.

Hideg fémvázban hideg fémszív dobog – köszönhetően a folyadékhűtésnek
Hideg fémvázban hideg fémszív dobog – köszönhetően a folyadékhűtésnek

Vagy mégis? Ugyanis heteken belül megérkezik az megújult Area-51 és Area-51 ALX is. Ezeket még nem lehet konfigurálni az Alienware honlapján, de az 1999 dolláros kezdőár így is beszédes. A legerősebb változatban állítólag 3,86 GHz-re húzott Core i7 processzor fog ketyegni, két GeForce GTX 295 kerül bele, és az a gyanúnk, hogy a legizmosabb összeállítás ára itt is 10 000 dollár közelébe kúszik majd.

Előzmények

Hirdetés