Már aktív a PlayStation 4-hez tervezett PlayStation 2 emulátor

A Sony PlayStation 4 kapcsán még másfél éve került elő az a híresztelés, hogy a konzol idővel emulátorokat is kaphat. Mint ismeretes, a Sony a visszafelé kompatibilitást amennyire csak lehet meg szeretné oldani. Többek között a PlayStation 3-as játékokra bevezették a PlayStation Now szolgáltatást, és most lényegében megerősítést nyert a PlayStation 4-hez fejlesztett PlayStation 2 emulátor is.

Utóbbi már aktív a legfrissebb firmware-ben, és a Sony is megerősítette a létezését a Wired számára, de ennél több információt nem voltak hajlandók megosztani. A Digital Foundry előzetese alapján azonban látható, hogy az emulátor a jelenlegi állapotában kifejezetten jól működik, hiszen a Super Star Wars, Star Wars: Jedi Starfighter, Star Wars: Racer Revenge, illetve Star Wars: Bounty Hunter című klasszikusok már ezen futnak.

Technikai szempontból a PlayStation 4-en nagyobb felbontáson futnak majd a PlayStation 2-es játékok. A skálázott felbontás mindig Full HD, de a valós már nem, viszont utóbbi játékonként változhat. Úgy tűnik, hogy az emulátor alkalmaz még számos utófeldolgozásos effektet is, amelyek nagyon jó munkát végeznek a grafika feljavítása szempontjából, így többek között az élek sokkal simábbak lesznek.

A Sony valószínűleg fokozatosan tölti majd fel a klasszikus PlayStation 2-es játékokat a PlayStation 4 áruházába. Ennek nyilván köze lesz ahhoz, ahogyan az emulátor fejlődik majd. Valószínűleg a Star Wars címek a közelgő új Star Wars film miatt prioritást élveztek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés