Acer blog@New York: hajlított IPS monitorok a G-Sync és FreeSync erejével

Az Acer nem csak a Predator sorozatban mutat be NVIDIA G-Sync technológiával ellátott hajlított monitort, hanem a hagyományos kijelzők között is akad majd olyanok, amelyek hasonlóan tudással fognak rendelkezni, és majdnem olyan méretes lesznek. Az Acer ugyan csak a G-sync-es modellt állította ki az XR341CK sorozatból most New Yorkban, de állítólag lesz belőle FreeSync változat is.


[+]

Ám míg a Predator család 35”-es tagja képes lesz a 144 hertzes képfrissítésre, addig az LG műhelyéből érkező, szintén 3440x1440 képpontos, de AH-IPS panelt használó G-Sync-es XR341CK és FreeSync-es testvére, a XR341CKA csak 75 hertzen muzsikálnak majd. Ez limitálja ugyan a maximális képkockaszámot, de a G-Syncnek és FreeSync-nek köszönhetően nem lesznek szinkronizálási problémák.


[+]

A 21:9 képarányú kijelzőről az Acer teljes technikai paramétereket közölt, így biztosan tudható, hogy az sRGB színtér megjelenésére képes, PWM-mentes WLED háttérvilágítást használó modell 16,7 millió szín megjelenítésére képes, legnagyobb fényerőssége 300 cd/m²-nél tetőzik, míg natív kontrasztaránya pedig 1000:1-hez, válaszideje pedig gyorsítással 4 ezredmásodperc lesz. Nem hiányzik a termékről a minden irányban állítható állvány (dönthetőség -5-től +35 fokig, 130 milliméteres magasságállítás) és a 2x7 wattos sztereó hangszórópár és négyportos USB hub sem.


[+]

A kijelzők érdekessége még, hogy a G-Sync-es modell is rendelkezni fog egy HDMI 1.4 bemenettel a DisplayPort 1.2 mellett, persze a G-Sync csak ez utóbbin keresztül lesz bekapcsolható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények