Acer blog@New York: 40 új pazar termék az Acertől, 1-100”-ig

Az Acer megtartotta termékbemutatóval egybekötött éves nagy sajtótájékoztatóját. A NEXT@ACER név alatt futó esemény helyszíne a korábbi évekhez igazodva New York városa volt, ám most magát a rendezvényt egy igazán látványos helyen, a 4 World Trade Center 68. emeletén tartották meg, ahonnan igazán remek kilátás nyílik a városra – és átvitt értelemben egyben szimbolizálja a cég törekvését is, ami persze most sem más, mint a csúcs elérése.

Kilátás a 4 World Trade Centerből: előtérben a One World Trade Center
Kilátás a 4 World Trade Centerből: előtérben a One World Trade Center [+]

Az esemény szokás szerint Jason Chen, az Acer CEO-jának beszédével és előadásával kezdődött, dióhéjban ismertetve a vállalat által elért eredményeket, illetve az idei évvel kapcsolatos terveket, továbbá az új termékeket. A vezérigazgató igen pozitív képet festett a vállalat helyzetéről, noha megjegyezte, hogy ma a PC-iparban tevékenykedő cégek túlélőnek számítanak, utalva arra, hogy a szektor már koránt sem nyújtja azt, amit a korábbi években. Az Acer persze kitart, még ha utolsóként is maradnak állva.


[+]

Persze minden nézőpont kérdése, hiszen ma is vannak jól teljesítő részei az iparágnak. Amellett, hogy az Acer jó évet zárt, a márka már 160-nál is több országban van jelen és naponta átlagosan 100 000 ezer darab termékük talál gazdára. A mostani sikerhez hozzájárult az is, hogy növelni tudták az üzleti PC-eladásokat, sőt a Chromebookok vonata is feltartóztathatatlanul robog. Ez a piac önmagában megduplázódott, míg az Acer az eladásokat ebben a szegmensben a korábbiakhoz képest megtriplázta (az Egyesült Államokban). E szegmensben az igények kiszolgálásért persze mindent megtesznek.

Ennek eredménye például a 15”-es Chromebook is, amit korábban a CES-en mutatott be a vállalat, de most is ki volt állítva, illetve ehhez kapcsolódik az oktatási eszközök piaca, ahol a vállalat szintén erős pozícióval rendelkezik. A Chromebookon felül itt olyan termékkel is jelen vannak, mint az új Iconia Tab 10 Education táblagép, aminek 10”-es kijelzőjét Gorilla Glass 4 védi, erősített házat kapott és az NFC sem maradt ki belőle.

Mr. Chen azt is kifejtette, hogy a vállalat egyik erőssége a termékdizájnban rejlik, tehát igyekeznek olyan termékeket tervezni és gyártani, amelyek megérintik az emberek szívét, és a jövőben is erre fókuszálnak. Emellett igyekeznek különféle technológiákat az elsők között piacra vinni. Erre már most is van jó pár példa: a RealSense, a Chrome vonal, a G-Sync, vagy akár a Qualcomm MIMO-s AC Wi-Fi vezérlője is említhető.


[+]

A vállalatnál látják, hogy a PC-piac stabil, de nincs benne túl sok növekedési potenciál, ám a jövőbe tekintenek (innen a Next@Acer) és az erősségekre építve (gamer termékek, a 2 az 1-ben eszközök, Chromebookok és a phabletek) kapaszkodnak feljebb és próbálják megtalálni azokat a pontokat, amelyekbe érdemes energiát fektetni. Ilyen például a Smart Home, a Connected Car, kommunikációra és egészségmegőrzésre irányuló eszközök, aminek hátteréül a BYOC (bring your own cloud) szolgáltatás áll. Egyelőre erről nem sokat tudni, de a vállalat a jövőben más irányokba is elmozdul, illetve az olyan termékekkel már el is kezdte ezt, mint a nappaliba szánt Revo-hoz készített Revo Suite programmal vagy éppen az abTouchPhone irodai telefonnal.

Természetesen a mobil- és hordható eszközök piaca is fókuszban lesz, sőt mi több, új eszközöket is bemutattak most (Liquid X2, valamint Liquid Leap Fit, Active, Curve). Ez szintén nem egyszerű piac, hiszen rengeteg vállalat van ebben a szegmensben is, de csak nagyon kevés képes profitot termelni – legfeljebb 1-2 ilyen van, és közvetve elismerték, hogy ők sincsenek közte –, így mondhatni cégek jönnek és mennek, nem árt megfontoltnak lenni. Mivel a kilátások jók, illetve a cég múltbeli teljesítménye is bizakodásra ad okot, ezért csak óvatosan lépdelnek előre.


[+]

Nem maradhatott ki a Windows 10 sem, aminek megjelenése már a nyakunkon van. A cég teljes portfólióval száll fel a hamarosan rajtoló vonatra: PC-k, táblagépek, telefon(ok), viselhető eszközök mind kompatibilisek lesznek az új operációs rendszerrel, megteremtve az igazi keresztplatform környezetet és az ezzel járó előnyöket. Ezzel kapcsolatosan a vállalat a Barcelonában bemutatott Liquid M220-ről tett említést, ami jelenleg Windows Phone 8.1 alapon fut, de frissíthető lesz 10-re. Ez a készülék egyébként az USA-ban is elérhető lesz, ami szintén egy nagy lépés a vállalat részéről.


[+]

A címben említettük, hogy 1-100”-ig mutattak be termékeket, amit természetesen átvitt értelemben kell venni, ugyanis nem arról van szó, hogy az Acernek lesz 100”-es tévéje. Míg az 1”-es termékeket az okos karperecek jelentik, addig a 100”-est az új projektoruk képviseli, a K138ST, ami kis méretével és rövid vetítési távolságával kíván hódítani.

Az Acer számos új terméket is villantott a hagyományosnak mondható notebook, tablet és 2 az 1-ben masinák frontján. Utóbbiból például lesz új Switch 10 (rögtön kettő), Switch 11 és Switch 12 is, bár ez utóbbit csak távolról láthattuk. Notebook fronton fix, de hajtogatható kijelzővel az Aspire R11 lesz friss hús, illetve érkeznek új Aspire ES, E és V jelzésű masinák is, míg tableteknél az Iconia Tab One 8 (B1-820) az új a már említett Tab 10 (Education) mellett. Sőt, új monitorok is érkeztek, csak hogy teljes legyen a kínálat!

Nem maradnak ki a játékosok sem a sorból. Ezen a fronton az Acer totális támadást indít, és ezt szó szerint kell érteni. Megújul, mondhatni eldurvul a Predator termékcsalád, ami mostantól nem csak a PC-ket és monitorokat jelent, hanem a Nitro notebooksorozat sikerén felbuzdulva lesznek Predator notebookok és (tessék kapaszkodni!) táblagép is!


[+]

A sajtótájékoztató második fele a imént felsorolt termékek (amiből összesen mintegy 40 volt) bemutatásáról szólt, de az információáradat miatt a legérdekesebbeket egyenként, vagy családokra bontva mutatjuk be a később megjelenő bejegyzésekben! Klasszikus helyi kifejezéssel élve: „Stay tuned!”

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények