Acer egybegépek és tabletek Windows 8 alapon

Még nem is rajtolt el a héten esedékes infokommunikációs expó, azaz a Computex (Taipei), máris annyi újdonságot jelentettek be, hogy nem győzzük kapkodni a fejünket, ráadásul az időeltolódás sem könnyíti meg a helyszíni kollégákkal való közös munkát. A reggel bemutatott, első Windows 8-as Ultrabook, vagyis az S7 után most vegyük szemügyre a többi újdonságot a gyártó kínálatából, amelyek szintén a Microsoft új operációs rendszere köré épültek.

Acer Aspire 7600U és 5600U
Acer Aspire 7600U [+]

Először is a vizsgálódást kezdjük az egybegépek területén, hiszen az Aspire 7600U és 5600U személyében igen szemrevaló masinákat ismerhettünk meg. A 7600U egy 27”-es képátlójú, Full HD felbontású panelt kapott, amely egyszerre 64 érintés elkülönítésére képes, vagyis elsősorban arra hegyezték ki, hogy akár több felhasználó is tapicskolhassa, ezzel egészen új élményt biztosítva. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy az állvány is megfelelően alkalmazkodjon, ezért 0 és 90 fok között bármilyen pozícióba kényszeríthető, valamint forgatható (pivot) is, így többen körbeállva is kényelmesen használhatják.

Acer Aspire 7600U
Acer Aspire 7600U (forrás: PROHARDVER!) [+]

Mérete ellenére 35 mm-es vastagsága kifejezetten vékony hatást kelt, ráadásul a különböző csatlakozók felsorakoztatásában sem fukarkodtak a tervezők: megannyi USB kapu, audioaljzatok, kártyaolvasó és egy slot-in rendszerű Blu-ray meghajtó található rajta. A megfelelő hangzásról Dolby Home Cinema Surround Sound rendszer gondoskodik.

Acer Aspire 5600U Acer Aspire 5600U
Acer Aspire 5600U (forrás: PROHARDVER!) [+]

Ezzel szemben az Aspire 5600U már csak 23”-es, de az 1920x1080 pixeles felbontás és a Dolby hangrendszer maradt. Ezenkívül az Acer azt állítja, hogy ez a valaha piacra dobott legvékonyabb egybegép, bár pontos számadatokat nem említettek. Méretéből adódóan ezt a modellt már inkább egyfelhasználósnak szánják, ezért dönthetősége is szűkebb határok között került megvalósításra (30-85 fok). Sajnos egyik masina specifikációjáról sem árultak el részleteket.

Acer Iconia W510
Acer Iconia W510 [+]

Persze ha Windows 8, akkor a tabletes vonal érdekességei sem maradhatnak le. Az Acer ezen a téren is erőteljesen képviselte magát az első napon, ugyanis az Iconia W510-ről és a W700-ról is lerántották a leplet.

Acer Iconia W510
Acer Iconia W510 [+]

A W510 a páros kisebbik tagja, IPS kijelzőjének képátlója 10,1”, felbontásáról viszont nem sikerült pontos információhoz jutni. A tablethez mellékelt dokkolós billentyűzettel egyértelműen az ASUS Transformer nyomdokaiba lép, ezzel tovább erősítve a „netbook gyilkos tablet” jövőképét. A tábla önmagában 8 órás üzemidővel rendelkezik, de a billentyűzetre illesztve, az abban lapuló kiegészítőakkumulátorral ez az érték 18 órára növelhető.

Acer Iconia W510 Acer Iconia W510
Acer Iconia W510 (forrás: PROHARDVER!) [+]

A dokkoló egyik legérdekesebb képessége, hogy a billentyűzet 295 fokban hátrahajtható, így kényelmes és stabil támaszt nyújtva például filmnézéshez vagy böngészéshez. Oldalában micro USB, microSD kártyaolvasó, micro HDMI port és SIM kártyafoglalat is helyet kapott, valamint a Dolby Home Theater hardver/szoftverkörnyezet most sem maradt ki a repertoárból. Érdemes még megemlíteni a fedélzetén található, segédfénnyel megtámogatott 8 megapixeles webkamerát is.

Acer Iconia W700 Acer Iconia W700
Acer Iconia W700 [+]

Az alumínium burkolatú Acer Iconia W700 már egy 11,6”-es, 1920x1080 pixel felbontású panelt kapott. Itt a micro HDMI port mellett USB 3.0-s kapu és Thunderbolt aljzat is sorakozik a készüléken. A mellékelt bölcső ugyan elfoglalja az egyetlen USB portot, cserébe viszont másik hármat kínál fel. Az alumíniumnak látszó állomáson hangszórók is helyet kaptak, billentyűzetnek viszont hűlt helye, azaz jelen esetben csak a stabil támasztékra helyezték a hangsúlyt.

Acer Iconia W700
Acer Iconia W700 [+]

Vízszintesen választhatjuk 70 vagy 20 fokos dőlésszöget annak függvényében, hogy csak nézni vagy tapogatni is akarjuk a tabletet. Igény esetén a függőlegesbe állítás is megoldható, ha a tevékenység vagy a tartalom úgy kívánja. Hátlapján egy 5 megapixeles, autofókuszos kamera figyel, az előlapján pedig szintén egy webkamera, valamint egy a már új logóval ellátott Windows gomb fedezhető fel. A gyártó 8 órás üzemidőt jósol a W700-nak, a burkolat alatt lapuló hardverkiépítésről azonban itt is mélyen hallgattak. Remélhetőleg hamarosan többet is elárulnak!

Acer Iconia W700 Acer Iconia W700
Acer Iconia W700 (forrás: PROHARDVER!) [+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények