Acer blog: Predatorokat, Revo Buildet, új mozis vetítőt és Switch 11v-t láttunk

Az egyik hazai nagykereskedés (Ramiris) tegnapi napon megtartott partnernapján a dílereknek szóló előadások mellett egyes gyártók standdal is készültek, ahol kiállíthatták, bemutathatták termékeiket, amit a látogatók persze ki is próbálhattak. Az Acer is sem hagyta ki a lehetőséget, hiszen ez volt az első olyan alkalom, ahol a már piacon lévő termékek mellett a korábban külföldön bemutatott, és általunk is megírt újdonságokat is közszemlére tehették. Ezekből nyújtunk egy kis ízelítőt.

Éltünk is a lehetőséggel, hogy újból megnézhessük ezeket a termékeket, amelyek java részben még demópéldányok voltak. Jó példa erre az IFA-n bejelentett Revo Build mini PC, ami modularitása miatt lesz érdekes, és tényleg nagyon mutatósra sikeredett, bár tény, hogy legózni nem nagyon tudtunk vele, ugyanis csak egy merevlemezes modullal és a fedéllel érkezett. Ugyanakkor szemügyre vehettük a konstrukciót, és úgy tűnik, az elemek összeillesztése valóban pofon egyszerű lesz.


[+]


[+]

A notebookok és táblagépek között ott voltak a hibridek is, köztük a Switch 11 V, amit még tavasszal mutatott meg először a vállalat, igaz akkor még nem lehetett a Core m processzoros, 11,6"-es, leválasztható billentyűzetes gépet bekapcsolni. A masina azóta elkészült, és készen áll az értékesítésre, bár 190 000 forintos árával nem lesz olcsó, de az egyébként közkedvelt Switch 10-hez képest első blikkre nyújt majd annyi minőségi pluszt és többletteljesítményt, hogy megérje vele foglalkozni, amire hamarosan sort is kerítünk.


[+]


[+]

Projektorokból sem volt hiány, látható volt a K138ST LED-es miniprojektor, amivel blogunk következő részében fogunk részletesen foglalkozni, illetve egy másik újdonság, a V7500. Ez utóbbi egy ízig-vérig házimozi vetítő lesz, természetesen DLP technológiával, de hatszegmenses színkerékkel és teljes sRGB színtér-lefedettséggel, környezeti fényviszonyokhoz automatikusan alkalmazkodó Lumisense+ szín- és képoptimalizálással. Ehhez jön még persze a lencseeltolás, a 144 Hz-es 3D támogatás, és az akár 10 000 órás lámpa üzemidő. Érdemes lesz várni rá, remélhetőleg minél előbb kipróbálhatjuk élesben is.


[+]


[+]

Természetesen a fókuszban a Predator család volt, amit egy notebook és egy asztali masina és egy hajlított monitor képviselt, amit kipróbáltunk nem olyan régen. Mindkettőt láttuk már többször is élesben, de most játszhattunk is velük, illetve alaposabban is körbeforgathattuk ezeket.


[+]

A 17"-es monstrum notebook tényleg nagyon jó tapintású, viszont nem túl könnyű, viszont ott volt mellette a FrostCore kiegészítő hűtés, amit az optikai meghajtó helyére lehet beilleszteni. A megoldás nagyon egyszerű, lényegében egy optikai meghajtóhoz hasonló, belső légterelőkkel ellátott házban egy extra ventilátorból áll, ami a SATA tápcsatlakozóján keresztül nyeri a működéséhez szükséges energiát. A masina mellé természetesen járni fog a SteelSeries egér és headset is!


[+]


[+]

Az asztali gép sem volt ismeretlen számunkra, de a kiállított modell koránt sem a csúcsváltozat volt. Arról mindenesetre megbizonyosodtunk, hogy elég halkan teszi a dolgát, a mostanság (megint) divatos Turbo gomb teszi a dolgát, és a háza nagyon egyben van, minőségi darabnak tűnik. Természetesen ahogy arra lehetőségünk adódik, ezt is megvizsgáljuk nyugodtabb kerek között, hosszabban is.


[+]


[+]


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt