Acer blog: V7500 projektor, a lelkes otthoni mozigép

Korábban, a Ramiris dealer nap kapcsán már írtunk az Acer legújabb házimozi projektoráról, a V7500-ról, amit egy nagyon rövid időre, azaz egy gyors próba erejéig kaptunk kölcsön, így nagyon röviden összefoglalnánk tapasztalatainkat.


[+]

A natív Full HD felbontás megjelenítésére képes készülék természetesen DLP technológiára épít, a 0,65"-es DarkChip 3 DMD-re, ahogy azt a vállalattól már az utóbbi időben megszokhattunk, amihez hatszegmenses (RGBRGB) színkerék és 3D támogatás párosul – de ezúttal sincs hozzá szemüveg, csak táska és távirányító. A fényforrás szerepét "hagyományos" (240 wattos UHP) lámpa tölti be, tehát nem LED-es megoldással van dolgunk, így az fényáram legfeljebb 2500 ANSI lumen lehet, míg az üzemidő 3000-6500 óra körül alakul beállítástól függően. Mindenesetre a V7500 a specifikáció szerint 100%-os sRGB színtérlefedettséget kínál és a lehető legkevesebb szivárványozást ígéri. Ezekkel kapcsolatban egyébként csak pozitívan tudunk nyilatkozni, mi ugyanis a nyomát sem láttuk a sokakat zavaró effektnek, továbbá a színek is rendben voltak, köztük a bőrszín visszaadása is.


[+]

Ha már a technikai specifikációkat boncolgatjuk, érdemes megemlíteni, hogy a V7500 normál vetítési távolságú modell, azaz 1 és 7,1 méter távolságról képes éles képet vetíteni, aminek képátlója 79-762 centiméter lehet. Az elhelyezést megkönnyítendő van 1,4x-es optikai zoom, valamint vízszintes lencseeltolás is.


[+]

Továbbá gondoskodtak a kábelek ízléses rendezéséről, ami ötletes, de egyben kicsit fura is, mivel a megszokottnál szélesebb külsőt (373 mm) kölcsönöz a masinának. Lényegében a csatlakozók (amelyekből a legfontosabbakat mind megkapjuk) a készülék oldalára kerültek, és egy lepattintható takaró résszel hosszabbították meg a házat, ami mögé beférnek a kábelek. Ez szép és jó, az egyetlen hátránya, hogy a ház melegedésekor és kihűlésekor hajlamos a műanyag egyet-egyet pattanni a hőtágulás miatt.


[+]

A készülék 28-34 dB zajszintet produkál szintén beállítástól függően. Szerencsére a ventilátor hangszíne nem zavaró, ECO módban pedig elég halk ahhoz, hogy szinte egyáltalán ne zavarjon be még a film leghalkabb részei közben sem. Ami az optikát illeti, az Acernek nem szoktak ezen a téren gondjai lenni, főleg nem az abszolút belépő szinten, a V7500 a 300 000 forintos árával pedig egy picit feljebb játszik. Ennek megfelelően a kirajzolt képpel elégedettek voltunk, még a sarkokban is jól szerepelt.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények