Acer blog@New York: termékdömping és reményekkel teli jövőkép

Rögös utat járt be az Acer az elmúlt időszakban. A nehézségek a külső szemlélő számára talán nem szúrtak szemet, de az egymás utáni gyors vezetőváltás mindenképp árulkodó jelként fogható fel. Az Acernél a múltban többször hangoztatták, hogy "a megújulás útjára lépnek", és ezt az ígéretet jól láthatóan próbálták beváltani, aminek kézzelfogható eredményei is voltak a termékfelhozatal terén, de úgy tűnik, hogy azt a bizonyos hajót lehet jobban is kormányozni egy jobb vezetővel. Erre a posztra nemrégiben nem más lépett, mint korábban az Intelnél és a TSMC-nél is magas pozíciót elfoglaló Jason Chen, aki először debütált a nagyközönség előtt a New York-i "A touch more connected" jelszóval fémjelzett eseményen.


[+]

Az új kapitány érkezésével minden esély megvan arra, hogy elindulhat egy folyamat, ami előremozdíthatja a vállalatot a stagnáló állapotból. Noha nyilvánvaló, hogy négy hónap alatt nem lehet csodát tenni, de Jason Chen barátságos fellépése (ami a hallgatóság nagy örömére közel olyan szórakoztató, mint a rivális ASUS CEO-ja, Jonny Shih) mögött határozott tervek állnak a vállalat jövőjére vonatkozóan. Ezek végrehajtásához és a stabilizáláshoz belső átalakításokra lesz szükség, de nem vaktában lövöldözve; beiktatása óta arra fókuszál, hogy a partnerek, valamint a vásárlói és felhasználói (sokszor nem éppen fájdalommentes) visszajelzések alapján megtalálják és kihasználják a márkában rejlő erősségeket és lehetőségeket. Természetesen az Acernél tisztában vannak fele, hogy általánosságban véve a PC-piac ma már nem a növekedéséről híres, de vannak olyan területek, amire érdemes fókuszálni. Ilyen a felhő és az oktatás, utóbbin belül például a Chromebook, amivel példátlan sikereket értek el.


[+]

Manapság viszont egyértelműen az átalakítható, többfunkciós, illetve a mobil eszközök, tabletek, okostelefonok, valamint a hordható eszközök vannak olyan helyzetben, mint a PC bő húsz évvel ezelőtt. Érthető, ha a vállalat az idei termékportfóliót a fentieknek megfelelően kezdi el kialakítani és fogja a jövőben tovább faragni. Ez persze nem jelenti azt, hogy az Acer most azonnal eláraszt bennünket egy vadonatúj mobilos portfólióval, vagy éppen okos karperecekkel, de a trendek ebbe az irányba mutatnak, és ennek megerősítése gyanánt egy pár villantás erejéig megmutatták a július végén/augusztus elején érkező 5"-es, igencsak vékonynak tűnő, masszívan lekerekített Acer Liquid Jade okostelefont és a Liquid Leap karperecet. Ez utóbbi nem okosóra, sokkal inkább egy értesítések és health tracker funkciók kijelzésére alkalmas társkütyü lesz, ami egyes piacokon jár majd a telefon mellé.


[+]

Sajnos az imént felsorolt termékekkel kapcsolatban a vállalat további információval nem szolgált, ahogy azzal kapcsolatban sem kaptunk konkrét választ, hogy számolnak-e a jövőben a Microsoft Windows Phone platformmal. Utóbbi kapcsán csak annyit válaszoltak, hogy elég potenciált látnak az Androidban, ugyanakkor úgy fogalmaztak, "soha ne mondd, hogy soha", tehát nem zárkóznak el egy ilyen lehetőségtől sem, ha úgy adódna.


[+]

A változás tehát elkezdődött, de a mostani, New York-i esemény az Acer nagy mobilforradalmának csupán az előszele, és csak egy kis ízelítőt kaptunk azokból a termékekből, melyek még ki sem hűltek azt követően, hogy mintapéldányaik elhagyták a gyártószalagot. A fő vonalat tehát a mostani alkalommal az új tabletek és notebookok képviselték, amelyekből számos új modell érkezett. Ezek között nem egy érdekességet találunk, ilyen például az Aspire Switch 10 átalakítható tablet-notebook hibrid, a 11"-es új Aspire V 11 notebook, vagy a szintén ebben a méretkategóriában játszó és passzív hűtéses 11,6"-es E 11.


[+]

De említhetjük a teljesen megújult, színes E családot a 14 és 15,6 colos méretkategóriában. Tabletek között is van újdonság, nem is egy! A B1 sorozat folytatásaként az Iconia One 7 mutatkozott be, míg az A1 széria legújabb csodája, az Iconia Tab 7 debütált, ami inkább a phablet kategóriát gazdagítja, köszönhetően GSM/3G moduljának és telefon funkcióinak. Nem feledkeztek meg az AIO-król sem, ahol az Aspire U5 és a Z3 képviseltették magukat. Ezek mindegyikét külön-külön bejegyzésekben vesszük sorra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt