Acer blog: Acer Revo RL70 Giger mod – mini PC az Alienből ismert arctámadóval

Bizonyára mindenki emlékszik még a Cooler Master egérmodding versenyre – aki nem, annak íme egy kis visszatekintő – ahol számos modder alkotása került a kezeink közé. Ezek között már akkor feltűnt Ramses07, aka Rangasz Zsolt, alkotása, aki H. R. Gigertől merített ihletet, és alkotta meg az Alien látványvilágába maximálisan beleillő egeret. A verseny után úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne egy egérnél nagyobb, ennél fogva látványosabb eszközt hasonló ruhába bújtatni.

Ekkor jött a képbe az Acer és a Revo RL70 mini PC, amit a blog keretein belül mi is bemutattunk. Az AMD Brazos alapokra épülő gép pont kapóra jött, hiszen állítva és fektetve is elhelyezhető, formája is olyan, ami alapanyagnak is jól használható, továbbá méretre sem olyan nagy, mint mondjuk egy normál PC-s ház, ami jóval több munkaórát igényelne.


[+]

Nem mintha a Revo olyan könnyű téma lett volna, hogy pikk-pakk össze lehet dobni, pláne úgy, hogy Ramses07 kicsit továbbgondolta az ötletünket. Nem elégedett meg az említett egérnél megismert motívumokkal, hanem egy komplett facehuggert, azaz arctámadót is tervezett rá, amivel aztán végképp egyedi lett az aprócska gép. Sőt a dolgot tovább nehezítette azzal, hogy végül az álló pozíció mellett tette le a voksát, aminek "hála" elkerülhetetlen volt, hogy mind az alját, mind pedig a tetejét részletesen kidolgozza, plusz ott volt még a gép lába is, amit szintén nem lehetett kihagyni.


Párban a korábban készített Cooler Master egérrel [+]

Ramses07 egérmodja dobogós helyezést ért el annak idején. Sajnos az Acer Revo RL70 Gigerrel ezt a sikert a Veletechen most nem sikerült megismételni, de véleményünk szerint nagyon jól sikerült a mod, és remekül illik a korábban készített egérhez. Ráadásul ez a téma szinte kimeríthetetlen, tehát reméljük, lesz folytatása. Abban pedig szinte biztosan vagyunk, hogy ezt az átalakított Acer Revo mini PC-t nem most láttuk utoljára! Akit bővebben is érdekel a "gyártási folyamat", annak javasoljuk Ramses07 erről szóló worklogját a Logouton, ahol még több kép látható a kész remekműről. Ezúton is gratulálunk a munkájához!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények