Acer blog: napokon belül boltokban a 10 colos Iconia A3 tablet

Az Acer Iconia androidos tabletsorozat legújabb tagjáról, a 10,1 colos A3-ról már korábban is írtunk, ráadásul az IFA-n is kipróbálhattuk a cég külön helyszínen szervezett bemutatótermében, de most idehaza is hozzáfértünk egy nem végleges példányhoz. Ez jelen esetben azt jelenti, hogy a masina kívülről itt-ott még nem tökéletes, de nyilvánvalóan ezek a végleges példányban javítva lesznek. Ugyanez volt a helyzet az Iconia A1 esetében is, ami végül remekül sikerült – megjegyeznénk, hogy a méretet és a képarányt leszámítva az A3 külseje teljes mértékben az A1-re hasonlít.


[+]

Belül viszont azt kapjuk, ami a bolti termékekbe is kerül, azaz 10,1 colos, 1280x800 pixeles IPS érintőkijelzőt, az A1-ből ismert négymagos MediaTek SoC-ot és 1 GB RAM-ot, valamint 16 GB tárhelyet. Akinek utóbbi kevés lenne, az némi plusz pénzért cserébe 32 GB-osat is vásárolhat, de természetesen van microSD bővíthetőség is. Az operációs rendszer az Android 4.2.2, mely a kamera appot leszámítva (ami tud HDR-t, de hajlamos volt eldobni magát, ám ez is javítva lesz) flottul futott a tesztgépen. A sebességben most nem csalódtunk, igaz az A1-hez képest nem tudott újat mutatni, de erre nem is számítottunk.


[+]

Kapunk két hangszórót is a tablet oldalába építve, mely talán abból a szempontból nem a legszerencsésebb, hogy fekvő tájolásban sokan pont ott fogják meg a gépet, így a felhasználó keze könnyen leárnyékolja azt jelentős hangerőcsökkenést eredményezve. A tablet alaphelyzetben egyébként sem képes hangoskodni, de szerencsére van Dolby minősítés és hozzá Dolby program is, amivel plusz hangerőt csikarhatunk ki a rendszerből.


[+]

Megkapjuk az A1-nél ismertetett Touch WakeAppot (ötujjas ébresztés és képernyőzár feloldás, kétujjas alkalmazásindítás), illetve az A3-nál a rendszer része az úgynevezett IntelliSpin is, mely tökéletesen tette a dolgát. Lényegében ez gondoskodik arról, hogy a tableten megjelenített kép még a gép teljesen fekvő helyzetében is mindig a felhasználó irányába forduljon. A gyakorlati haszna, hogy az asztalon fekvő gépet nem kell megemelni a tájolás megváltoztatásához, hanem szimplán fekvő helyzetben elfordítva a kép is elfordul automatikusan.

5 megapixeles hátlapi kamera HRD nélkül és HDR-rel 5 megapixeles hátlapi kamera HRD nélkül és HDR-rel
5 megapixeles hátlapi kamera HRD nélkül és HDR-rel [+]


[+]

Az Iconia A3 napokon belül megvásárolható lesz a magyarországi boltokban is. Ajánlott bruttó végfelhasználói ára bruttó 74 900 (16 GB) és 89 990 forint (32 GB).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények