A Vista lett a Radeon X1550 keresztapja

Új termék jelent meg az AMD ATI Radeon márkájú videokártyáinak portfóliójában – hirdeti a cég több partnere, közülük is elsőként a PowerColor márkanév felett rendelkező Tul Corporation. A Radeon X1550 sorozatú videokártyák a belépőszintű kínálatot erősítik, azaz elsősorban azok számára jelenthetnek ideális választást, akik a Microsoft új operációs rendszerét, a Vistát telepítenék és azt teljes pompájában futtatnák számítógépükön. A Radeon X1550 megfelel a Vista Aero Glass kezelőfelülete által támasztott kritériumoknak, hiszen GPU-ja Shader Model 3.0-kompatibilis (az Aero Glassnek elég az SM 2.0 is) és a kártyán lévő memória is eléri a kellő mennyiséget. A Radeon X1550 ugyanakkor csak nevében újdonság, valójában már több mint egy éve kapható – Radeon X1300 Pro néven.

A PowerColor ennek megfelelően mindjárt három variációban dobta piacra a Radeon X1550-es vezérlőt: a PCIe csatolós, az AGP sínbe illeszkedő, valamint a passzív hűtéssel ellátott PCIe-s modell egyszerre jelent meg a cég kínálatában. A kártyák paraméterei a csatolószabványt és a hűtési megoldást leszámítva azonosak, azaz GPU-juk egységesen 600 MHz-en jár (ez állítólag 50 MHz-es gyári tuningot jelent az 550 MHz-es referenciaértékhez képest), a 128 bites adatsínen csatlakozó, 256 megabájtnyi DDR2 memória pedig 400 (effektíve 800) MHz-en ketyeg. A grafikus processzor 4 pixel shadert és 2 vertex shadert tartalmaz.

Az átkeresztelt modellek az elkövetkezendő hetekben kerülhetnek a boltokba, fogyasztói áruk vélhetőleg nem tér majd el jelentős mértékben a jelenleg kapható Radeon X1300 Pro modellek piaci árától.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés