hm azért itt már elhagyhatnák azt a fránya 64bites vackot...Ha a pletykák igazak akkor az uj intVGA is 4 pipe-s lesz és akkor már megkérdőjelezem e kártya létjogosultságát..igaz az max PS2 lesz...bár ennél aketegóriánál oly mind1
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Ra3
(senior tag)
átmeneti kártyának használtan 5k-ért estleg...
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''

Komplikato
(PH! addikt)
''Ha a pletykák igazak akkor az uj intVGA is 4 pipe-s lesz''
Nem 8 pipe-os?
Amúgy van/lesz 32 bites X1300CE is. 
Close the World ..... Open the Next!

Mackósajt
(senior tag)
Ez nem is arra való szvsz., hogy az ezután kijövő integrált VP egységekkel versenyezzen.
Valszeg rengeteg embernek van régebbi integrált videós alaplapja, amin azért van fogalat VGA-nak is. Esetleg ők is akarják használni a Vista-t, és az új kezelőfelületét. Sokkal olcsóbb és egyszerűbb megoldás egy ilyen kártya, mint egy alaplapcsere...
10ért veszem viszem. csak olyan kevéske nekem az a 2,4 szalagocska.

Hun'reeth
(őstag)
Egyetértek. Teljesen jó lesz ez a kártya arra amire szánják.
De miért CE miért nem VE? Vista Edition ![;]](/dl/s/v1.gif)

''Öregember nem gyorsvonat!''
CSak az a baj vele, h a 10ből lesz 15-20kHUF mire ideér... 
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
ahol eddig is intVGA-t használltak ott ezután is azt fognak..az új kezelő felüt hát khm kb 1 napig volt fent azt vissza a régi megszokotthoz...
Egy intVGA-s lap kerül 14-15K-ba, ez a VGA is mire elér a kiskerbe lesz 13-14K...
Visszanézve az eladásokat sok ilyen kari fogy de csak azért mert 256MB ram...
#Komplikato X700 mag csak 4 pipe-al..gondolom túl drága lett volna a 8 pipe-s válltozat vagy nagyon fűtött..

orbano
(PH! félisten)
nem értem miért lenne a kevés a 64bit meg a 2,4 feldolgozo egyseg. tokeletesen megfelelo a windows megjelenitesehez mozizashoz meg miegymashoz. senki nem mondta hogy ezen kell majd Alan Wake-ezni 
A vér nem válik VAZZE!™

Mackósajt
(senior tag)
Az egy dolog, hogy te egy képzett informatikai sznob* vagy
, de attól még sokan lesznek, akik azt mondják, ha már Vista, akkor új kezelőfelület. És lehet, hogy nem olcsóbb, mint a legolcsóbb új integrált videós lap, de sokkal egyszerűbb megoldás, ugyanis nem kell hozzá ízekre szedni a gépet. Ez utóbbi a felhasználók egy a Prohardveren érthető okokból fölülreprezentált részének nem olyan lényeges szempont, de nem is ők a célcsoport.
*: remélem nem bántódsz meg a kifejezésen, csak sarkítok.
[Szerkesztve]
Háát még ezt se mondták rám 
Az a gond,hogy a célcsoport inkább egyben vesz gépet...és belegondolva egy X1300Pro is kerül vagy 13-14K-ba..A legtöbb helyen még manapság is 98-as win-t használlnak és az uj felhasználói licensz jóvoltából megfogja az a cég is gondolni,hogy átálljon e pl aki XP-t nyomatott a gépein..
2 féle vásárló van..az egyik amely tudja mit akar a másik meg az akire bármit rálehet sózni.
Maradjunk annyiban,hogy ezt a karit a 2.vásárlói tipus fogja venni...

Retro11
(senior tag)
Valami csodálatos termék lesz az 100!32bit az királyul fogja nyomni,jo persze tudom nem gémelni kell meg bla bla,de azért ez már kicsit gyenge
!
Me még a 4pipás meg 64bit de ez....Nem is értem...Jo fogás az biztos a készleteket amik a nyakukon maradt jol kiürítik
!
:)

orbano
(PH! félisten)
ha nem gémelni kell akkor minek gyenge? nem tudz majd aludni a tudattól, hogy 32bites?
há' ki nem x@rja le szerinted? mert hogy aki ilyet vesz azt tutira nem érdekli. menni fog vele a gépe hibátlanul, többet nem vár el a videokártyától. nem álmodik vele, nem bújik hozzá ha magányos, stb... 
A vér nem válik VAZZE!™

Retro11
(senior tag)
Jo persze ezzel én is tisztában vagyok azt se fogja tudni miazaviideokártya
!De célszerübb lenne már integrált vga-s lapot venni nem?Amugy ezek a kártyák honnan szakadtak
?
hááát múltkor nekem ezt valaki magyarázta én majdnem kifeküdtem a röhögéstől..
szte ezek a kártyák is felső kategóriának készültek,csak a gyártásban hiba csószott be és ezért eladják ezeket a ''hibás'' dolgokat olcsóban 
bár szte X1300=X1600=X1900 seriaval 
Ez inkább lesz grafikus lassító, mint gyorsító...
http://takedown.blogolj.net - Takedown The Core

Retro11
(senior tag)
ez nagyon ott van

[Szerkesztve]

Loha
(PH! kedvence)
Ugyan ennyiért lehet venni 9550-et meg 9600-akat újonnan... Vistához úgy sem kell SM3...
Ezt nem értem én se... miért is jobb ez a Vistahoz, mint az elődje 
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

Translator
(tag)
Az ATI olyan procikat gyárt, amelyeknek az elemeit olyan szinten le lehet kapcsolni, hogy elég legyen a passzív hűtés? 
Azok akik feladnák alapvető szabadságukat egy ideiglenes biztonságért, nem érdemelnek sem szabadságot, sem biztonságot - Benjamin Franklin

anaqer
(PH! addikt)
Hah... elég nagy sz_rban lenne az ATi, ha olyan nagy selejtaránnyal gyártaná a felsőbb kategóriás cuccait, mint amilyen volumenben ezeket szállítják.
If we can hit that bullseye, the rest of the dominoes will fall like a house of cards... checkmate!
de legalább az az estém jó volt...azóta se láttam pedig meg akartam tudni még 1-2 érdekességet.. 
Én csak annyit tudok ezekről a karikról,hogy kib.sok fogy talán a 256MB és 512MB-s memória végett..bár ezt csak tippelem
pontosan
sokan építenek köré gépet
láttam olyat, hogy integrált vga-s lap mellé vittek ilyen kártyát (s mielőtt valaki beleköt, nem a több monitor támogatás miatt)
True Success is Blonde
inkább azt mondanám: sok összeszerelő csinál ilyen kártya köré gépet és rásózza a ''DrSzöszi'' félékre, akik azt se tudják miaza3D, csak menjen rajt' az msn, az' word meg az explorer... 
NAGY HDD Statisztika készül: http://prohardver.hu/tema/hdd-k_megbizhatosaga_elettartama/hsz_1-50.html
Ja, meg régen szokásba' volt, hogy az ilyen rollerkonfikat izmos és drága procival szerelték, merthogy ''attól erős a gép''... ez vhogy kikopott a szokásból az X2-c2D-korszak hajnalán
mostanában megelégszenek a cerkával ami sokkal menőbb, mint pl egy olcsóbb A64 v sempron...
Kéne külön topicot nyitni az IT ipar beugratós marhaságainak, szép kis történelem gyűlt össze az elmúlt 15 év alatt 
[Szerkesztve]

Füleske
(őstag)
Ez azért félig igaz.
Pl. azokból a chipekből amik nagyobb órajelet bírnak pro lesz , amik meg az átlagost se azokból le. Amelyiknél csak 4 pipe megy a 8 - ból azt letiltják és abból lesz az olcsóbb kártya stb... Persze vannak olyan esetek amikor nincs annyi selejt mégis letiltják , amit vissza lehet kapcsolni. Pl. 9800SE - 9800. Vagy pl. lehet tuningolni az órajelet.
"Egyszerű szakácskönyv : E betűs minden"
De 9550-et meg 9600-at nem gyárt többet az Ati, ezt neki olcsóbb.

radírfej
(senior tag)
dehát ennek a kártyának pont az a lényege, hogy megy rajta a vista szépen, az msn, meg a word meg az explorer. erre találták ki... ilyen piaci szegmensbe... bár hülyék, mert hogylehet hogy úristen 32 meg 64 bit, jajj.
és olcsóbb előállítani, mint a régebbi 9xxx és x8xx szériát nem beszélve arról hogy azok egy része nem pci express foglalatra lett kitalálva...
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

dr faustus
(senior tag)
Nem értem, mitől gyúrna ez a kártya jobban a Vistára, mint az eddigi budget DX9-es ATI kártyák...
Warning: Explicit Content
NEM az a lényege, hogy ez egy jobb kártya, mint az eddigi budget DX9 Ati kártyák.
Nem is szánták jobb kártyának, hanem csak a többi kiváltására, mert ezt olcsóbb gyártani, mint azokat. A régiekkel meg leállnak, mivel drágábbak, mint ezek.
[Szerkesztve]

dr faustus
(senior tag)
Nem is mondtam, hogy jobb kártya, implementálták bele a Shader Model 3-mat, gondolom natív PCI-Expressz interfésszel van ellátva a új GPU, és persze újabb, olcsóbb a gyártástechnológia, de ettől még nem értem, mitől ''gyúrna'' a Vistára ez a kártya, mit akar ez jelenteni. Ha a technológiát nézzük, belépőszinten már a 9550 is gyakorlatilag a Vistára gyúr, ha azt nézzük, hogy hardveresen mi kell a Vistának. Ha pedig a piacot nézzük, hogy a gyúrást arra értik, hogy új piaci szegmenst akarnak megcélozni, akkor sem stimmel a dolog, árban aligha fog lényegesen a 9600-9550 vonal alá menni.
Ez eddig oké, hogy költségcsökkentés tulajdonképpen, csak akkor miért olyan az egész hír, hogy ez most a Vista miatti váltás?
''Vistára gyúr a leglassabb Radeon''
''belépőszegmensbe is szánnak a Vistához optimalizált újdonságokat''
stb... szerintem neki is ezzel van a baja... szóval olyan PR anyag szerűre sikeredett ez az írás, mást várnánk a PH!-tól.
\\\\\\\\\\\\\\\\ ALLEZ AMÉLIE!!! - www.ameliemauresmo.hu //////////////// Videókazetták digitalizálása Xvid és DVD-Video formátumba olcsón, jó minőségben! Ha érdekel dobj privit!

dr faustus
(senior tag)
Inkább az ATI gyúr a Vistára... ;)
Kíváncsi vagyok a 9250-es, DX8.1-es ''nonVista'' kártyák meddig húzzák majd.

Sanya
(PH! kedvence)
a lowend kártyára minek raknak 256 mb ramot? 64 tökéletesen elég 64 bitre. és még 256 a rendszermemóriából. ez a nagy raktár lassú kamion esete..
mert sokat csak az nézik....minnél nagyobb szám annál jobban viszik...
Hello
Jó kis kártya az árához képest.
Nem szűkös az a 64bit 256MB-nak?
"Csak úgy mondom"

Füleske
(őstag)
A vista azokon is megy , annyi hogy nem 3d - s a felület. WOW...
Amúgy meg miért akarna bárki is vistára vátani , ha nem akar dx10 - es játékokkal játszani dx10 - es effektekkel ? Tehát dx9 - es kártyával miért váltana ? Talán élvezi valaki a vista hardverigényét ?

dr faustus
(senior tag)
A vista azokon is megy , annyi hogy nem 3d - s a felület. WOW...
Én ezzel tisztában vagyok.
Amúgy meg miért akarna bárki is vistára vátani , ha nem akar dx10 - es játékokkal játszani dx10 - es effektekkel ? Tehát dx9 - es kártyával miért váltana ? Talán élvezi valaki a vista hardverigényét ?
Mert a Vista nem csak a DX10-ből áll, de nem akarom a Vistára terelni a témát, azt nem értem, miért hivatkoznak a Vistára ezzel az új GPU-val kapcsolatban. Az Aeronak PS2-es GPU kell.
[Szerkesztve]

Komplikato
(PH! addikt)
Ha ramot nem számítjuk (mert abból kell neki) akkor elvileg még tápos DX9 vassal is hozhat töbletet a driver felépítése. Ha jól értem régi rendszerben a CPU erőlködésének 40%-át a driver és API kezelése tette ki, itt már ''csak'' 20%-ot. Aztán elég sok felesleges adatot kellett pakolgatnia a CPU és GPU között, ami egyrészt lassította, plusz berakott egy csomó ''várakozási időt'', mikor a GPU várt csori CPU-ra.
Ha meg valaki új gépet vesz, miért venne kevesebb HW-t támogattó régi OS-t hozzá? ;)
Close the World ..... Open the Next!

Füleske
(őstag)
Kevesebb hardvert támogató os ?
A nap vicce.

A ram meg a proci szvsz kell a vistának mint a falat kenyér , 1GB ram + barton 2500+ - al úgy éreztem magam mint régen amigán , egy sima egérkatt után 3 másodperc szünet... 
[Szerkesztve]

orbano
(PH! félisten)
Uram Isten! Napokig írhatnék arról, mekkora baromságot hordtál össze, de már kedvem sincs elkezdeni 
Többieknek: a kártyában nem az a kunszt hogy sm3.0, hanem hogy 80nm, nem melegszik annyira és ÓCSÓ
A vér nem válik VAZZE!™
mihez képest ócsóóó? 

orbano
(PH! félisten)
x1900xtx? 
A vér nem válik VAZZE!™

Füleske
(őstag)
Ne kímélj ! 
mert egy X1300-s hoz képest háááát az 20K
X550 20K
X300SE 14K
intVGA-s lap 15K

radírfej
(senior tag)
ez szerintem nálunk olyan 10-15k körüli áron fog a polcokon vevőre várni... bár egy két gyártóból kinézem hogy x1300pro áron adja majd... elvégre ez is egy x1xxx szériás kártya...
másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.

tusi74
(őstag)
Szerintem nem kellene ezt a kártyát úgy lenézni. Se dr. Szöszi nem vagyok, se nem integrált kártyával futok. Egy Matrox G550-es kártya van jelenleg a gépemben, 32 MB-tal. Már előre siratom, ha le kell cserélni, valami mai csodára. Ennél szebb képű kártyát nem nagyon láttam az újak közül. A Tv kimenete egyszerűen fantasztikus. Csak és kizárólag a Vista miatt kell lecserélnem. Nem játszom. Amire a gépem használom itthon, netezés, képszerkesztés, és filmnézés. Nekem semmi szükségem erőmű VGA-ra. Viszont sokkal nagyobb problémám, hogy minden PCI helyem foglalt. Az AGP melletti is. Pont most szedtem szét a gépem, és láttam, ha ventis VGA lesz benne, a venti nem fog elférni.
Van még szerintetek venti nélküli, SZÉP képű, mimimum 128 MB, DirectX 9-es kártya emberi áron?
"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy
Matrox is kijon vmi Vista-kompatibilis karival, keress ra a Matrox szora a hirek kozott. 
The name on the front of the shirt is more important than the one on the back! 6/10 monacói győzelem (sorozatban 5), az F1 királya. Pedal to the metal, McCrash mindörökké! 600+ mountainriders.ro http://tiny.cc/iQuZP

tusi74
(őstag)
Köszi a segítséget, már olvasom is.
"Hogy mit kell tenni, azt sokan tudják. Hogy hogyan kell tenni, az kevés embert érdekel. S még ennél is kevesebb az, aki meg is meri tenni." Sri Chinmoy

tusi74
(őstag)
Ez biztos ''milliókért'' lesz. Akkor már inkább ez az ATI csoda 10-15 körül. NVidia-t soha.