A Samsung is beszáll az e-könyvek piacára

A Samsung hamarosan megkezdi saját, SNE-50K típusjelzésű e-könyvolvasójának forgalmazását, melynek minden bizonnyal se a Sony, se az Amazon nem örül. A dél-koreai óriáscég ugyanis határozottan kijelentette, hogy komoly tervei vannak az egyre népszerűbb  termék piacával, és a lehető leghamarabb vezető pozícióba szeretnének kerülni. Az Amazon jelenleg a Kindle, a Sony pedig a Reader nevű szériával csalogatja a vásárlókat.

A SNE-50K kis méretben lesz elérhető, a Samsung főleg az egyszerű hordozhatóságot tartotta szem előtt a fejlesztés folyamán. Az 5 hüvelykes kijelzővel rendelkező termék 600x800-as felbontással dolgozik, az akkumulátora pedig egyetlen feltöltéssel 4320 oldal megjelenítésére képes. Az e-könyv támogatja a legelterjedtebb fájlformátumokat, beleértve a BMP-t, az ePubot, a TXT-t, a PDF-et és a PowerPoint, az Excel, illetve a Word állományait. Egy speciális toll segítségével a felhasználó írhat is a képernyőre, amit igény esetén eltárolhat a készülék 512 MB kapacitású memóriájában.

A 9 mm vékony, 200 grammos tömegű e-könyvet a Samsung a következő héten kezdi forgalmazni, az ajánlott fogyasztói ára 275 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés