Hirdetés

2012. május 30., szerda

(#1) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Tiszta Star Trek! :DDD

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#2) -=Libria=-

-=Libria=-
(PH! addikt)

Nagyon jó ötletnek tartom ezeket, mivel környezetbarát holmik. Ebből kifolyólag a majd 300 dodót kicsit soknak tartom érte, de jó kezdeményezés. Ha a korábban beharangozott hajlítható, tekerhető kijelzőket is kifejlesztenék, még kisebb lenne, ami még jobb.
Viszont nem hiszem, hogy egy ilyen külön panelnek ekkora fejlesztés kell. Fele enyniért sőt kevesebbért lehet kapni színes digitális képkereteket, azoknak a firmwarejét kellene kicsit átdolgozni hogy pdfet és egyebeket kiolvasson a kártyáról, esetleg 1-2 gombot rakni rá, és kész is van

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#3) DBob

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Még legalább 10 év szerintem mire az ilyen ebookok elterjednek. Kíváncsi leszek melyik újság az amelyik majd először olvasható lesz így ;)

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#4) L3zl13

L3zl13
(PH! nagyúr)

Nagyszerű, hogy támogatja a powerpointot, de mi a helyzet az elterjedtebb ebook formátumokkal?
Az a bajom ezekkel az olvasókkal, hogy míg egy PDA-ra tudom, hogy fel tudok rakni szinte tetszőleges formátuomot támogató olvasó progit, addig ezzel konvertálgathatom a már meglévő .lit, .djvu vagy pdb formátumú könyveimet, ha egyátalán meg tudom oldani...

Aki hülye, haljon meg!

(#5) DBob válasza -=Libria=- (#2) üzenetére

DBob
(őstag)
LOGOUT blog

Ezeknek azért "kell ekkora fejlesztés", mivel nem hagyományos kijelzőre épülnek. Epapír van ezekben, ami gyengébb minőségű, de jóval kevesebbet fogyaszt. És még relatív újdonság.

DBob eladó dolgai -> http://href.hu/x/bb0p

(#6) Khan13

Khan13
(fanatikus tag)

Feleennyiért már elgondolkodnék rajta, de 275$ sok érte nekem.
Ha az árban a lányok valamelyike is benne van, akkor már jöhet is :D

Neumann -->Petrik TISZK --> Neumann (ÓE) :D

(#7) copin

copin
(őstag)

A Words Gear-el még egy jó darabig semmi sem veheti fel a kesztyűt.

(#8) DarkByte válasza Khan13 (#6) üzenetére

DarkByte
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szint így. Max 20k -t még beáldoznék rá, egyszer kell csak megvenni jobb esetben. De így kicsit drága. Viszont ha komolyan teríteni szeretnének vele akkor ez az ár pár éven belül valósággá válhat, reméljük idehaza is.

"-Say what? -Say what? -Fakk off!" http://goo.gl/Qr6fn

(#9) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Ezzel talán a fakiterlmelés valamivel csökkene?? :U :U

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#10) jerry311

jerry311
(PH! kedvence)

275 USD. Szép. Európában persze 275 EUR lesz az ára. Magyarországon meg 80k HUF.
80k HUF-ból inkább veszek papír alapú könyveket.

My password is ' or '1'='1' -- ' - Elado felkonfig - http://bit.ly/IGCQGz

(#11) Termigáßor válasza DarkByte (#8) üzenetére

Termigáßor
(tag)

Ennyiért meg is veszem az összes olyan könyvet amit elolvasnék rajta... :U

shield(gun) only...

(#12) erdoke válasza Xirtam (#9) üzenetére

erdoke
(Jómunkásember)
LOGOUT blog

A készülék 9 mm vékony, 200 g tömegű, és egyetlen feltöltéssel 4320 oldalt képes megjeleníteni. Hány oldalas egy 200 g-os könyv, amit magaddal viszel?

Filtörd teknúz sztrím: http://twitter.com/erdoke

(#13) M107

M107
(senior tag)

Inkább megveszem a könyvet amit elkaaok olvasni 80 ezer csak az olvasó :o
bár környezet kímélő

Pioneer Bd 206 Very Good Blu-Ray, Plextor Dvd Writer Cool Audiocd And Data Dvd!

(#14) marcias

marcias
(őstag)
LOGOUT blog

Én tuti venni fogok egy ilyet, csak nem ennyiért. 15-20k lenne reális, még így is lenne nekik bőven haszon rajta, főleg a könyek eladásából.

(#15) cousin333 válasza -=Libria=- (#2) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A nagyobb ár itt a kijelzőtechnológiának szól (más kérdés, hogy mennyire indokolt). Egy PDA-ban TFT vagy jobb esetben OLED kijelző van, ezekben meg E-Ink (és társai). Ez kb. 1s-os képfrissítést jelent és monokróm megjelenítést, bár - jó drágáér' - már vannak színes verziók is, igaz, inkább a 4-16 szín tartományban. Ennek a kijelzőnek a legnagyobb előnye, hogy nem háttérvilágítást használ, hanem a környezeti fényt veri vissza, mint a rendes papír. Ennek köszönhetően csak a képváltás igényel áramot, a kép megőrzése nem (viszont sötétben ugyanúgy lámpa kell az olvasáshoz, hacsak nem raknak bele külön megvilágítást).

Ennek köszönhetően annyira fárasztja a szemet, mint a könyvek olvasása, ami kb. semmi egy asztali vagy pláne egy PDA monitor bámulásához képest. Utóbbival 1-2 óra, és teljesen készen leszel (tapasztalat).

Már erősen gondolkodtam egy ilyenen, mert sok PDF-em van, amiket a fent említett okok miatt nem akarok monitoron bámulni, kinyomtatásához viszont a kanadai és brazil faipar éves fakitermelésére volna szükség... A legkomolyabb visszatartó tényező az ár, aztán a felbontás (szerintem a 800x600 éppen határeset), végül az, hogy nem színes (ez egyes PDF-eknél jól jönne).

[ Szerkesztve ]

Webfejlesztő vagy? Érdekelnek az újdonságok? Próbáld ki, írj róla és nyerj! http://magyaropera.blog.hu/2011/03/01/iroi_palyazat_dragonfly_bemutato

(#16) Devid_81

Devid_81
(PH! kedvence)

Nem is tudom, azért egy könyvnek megvan a feelingje, aki igazán könyvmoly az soha nem vesz ilyet.
Bár egy lerongyolt, kopott 1850-es kiadású "könyv" jól mutatna egy ilyenen. :U
Tényleg lesz belőle bőrkötéses is? :D

.::www.megadanceradio.hu::.

(#17) Dare2Live válasza Devid_81 (#16) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

annó 1001 dologra mondták ezt.... aztán már elég kevesen használnak írógépet.

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#18) Dare2Live válasza marcias (#14) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

amit én olvasok az már rég free, nem mindegy, hogy 0Ft egy könyv vagy 2990

No és akkor nem szoltunk a warezról....

Szerintem.... The things we make ... make us.  -~- ..And on the 7th day, GOD went windsurfing... Evina foglalkozás egészségügy www.evinakft.hu

(#19) -=Libria=- válasza cousin333 (#15) üzenetére

-=Libria=-
(PH! addikt)

Oké, de nem hiszem, hogy egy ilyen "újdonságért", ami gyakorlatilag létező technológián alapul és a komolyabb dolgok visszabutítása csak, ekkora "innovációs felárat" kéne fizettetni. Értem ezalatt, hogy a led, oled kijelzők és társaik már régóta kísérletezés tárgyát képezik, a mobiltelefonok (pl Nokia) is régóta használnak olyan réteget a színes kijelzőn, ami a beérkező fényt is hasznosítja a kijelző fényerejének fokozására, így nem tartanám olyan húde high-tech dolognak, hogy 4- vagy akár 16 színben képes üzemelni ez a valami. Ahhoz kicsit sovány újítás, relatíve magas áron. Ha hajtogatható, összecsukható volna, vagy lenne valami egyéb kis plusz, oké :)

Ettől függetlenül az ötletet díjazom, én speciel már azt a korszakot várom, amikor ezek elterjednek, és a napi újságvásárlás úgy fog történni, hogy odamész egy terminálhoz, rákötöd, és 1 perc alatt rányomja a napi híreket az újság árának megfelelő összegért, vagy bemész a könyvesboltba, esetleg online könyvesboltba és letöltöd/rátöltik. Nem gyenge üzleti potenciál van benne, és nem utolsó sorban irtózatos környezetterheléstől lehetne így megszabadulni, mivel a könyvkiadásban forgó összegek nagy része akárcsak a cdknél a jogdíjakhoz kötődik, így nem hiszem, hogy üzleti érdekeket is olyan nagyon sértene.....legalábbis biztos kevésbé sérti, mint pl az oxigén arányának csökkenése a légkörben :)

[ Szerkesztve ]

Dell XPS L502X fHD Core i5 SB 9cell + Dell Latitude E6410 + HP 4330s + HTC One X

(#20) Cathfaern válasza -=Libria=- (#19) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Kicsit félreérted a dolgot. Ez a technológia teljesen más, mint a LED alapú (TFT, OLED, stb), nem annak továbbfejlesztése és végképp nem butítása. Ugyanis egy LED alapú esetén nem csak a háttérvilágítás igényel áramot, hanem maga az is, hogy a képet megtartsd. Ráadásul az e-Ink kontrasztaránya jelentősen jobb, mint akár egy OLED-é. Ha egy OLED mellé odaraksz egy nyomtatott papírt, utóbbinek látványosan jobb a kontrasztaránya, s az e-Ink gyakorlatilag eléri azt. Ezért sokkal szemkimélőbb olvasni.

[ Szerkesztve ]

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#21) juliabrilke

juliabrilke
(PH! kedvence)

Maximum 10-15k-t fizetnék ki egy ilyenre, többet nem. :(

:C <-- Ez nem egy becsmérlő tapsolás.

(#22) Dr. Akula válasza L3zl13 (#4) üzenetére

Dr. Akula
(PH! addikt)

És a PDA-dról is akármennyi ideig olvasgatod az ebookot? Mert erről igen, csak a lapozáshoz kell delej. És nem utolsósorban tűző napon is olvasható, míg egy PDA nem. Tudom, mert nekem is PDA-m van.

Samsung Galaxy S2 - ThinkPad X220 - Core i7-3770, Corsair Dominator GT 16 GB / 2133 MHz / 9-11-10-27 2T, ASUS Sabertooth Z77, Radeon 7970 CF, Intel X-25M G2 160 GB, X-Fi Titanium HD

(#23) flimo

flimo
(őstag)

Nyolcvannál kicsit olcsóbban már megérné, főleg ha mennek rajta a (khm) pdf-ek, meg saját latexes jegyzetek.

Először szomjan halunk, azután éhen halunk, végül mind meghalunk!

(#24) Borgi

Borgi
(fanatikus tag)

hi

Szép szép meg jó is de drága és a leányzók lehetnének szebbek :) bár turom azok nem feltétlenül olvasnak ;)

üdv,
Borgi

Resistance is Futile!!

(#25) Metalfan

Metalfan
(senior tag)
LOGOUT blog

Ez a csaj elég... hmm... érdekesen néz ki :U Kereshettek volna szebb lányt is Samuék...

"A parasztvakítás fényereje ezek szerint nem állandó, a retina idővel hozzászokik az ingerhez és erősebb stimulust igényel." by Totalcar

(#26) Stiky válasza jerry311 (#10) üzenetére

Stiky
(senior tag)
LOGOUT blog

És viszed magaddal a több 10 kilónyi könyvet, amiknek egyszer a végére érsz. :DDD

Viszont jó látni hogy élesedik a verseny ezen a téren is. :)

~ http://twitter.com/pancakespeedy ~ || ~ http://bit.ly/pancakespeedy ~

(#27) Gregorius

Gregorius
(őstag)

Pici, egyszerű, kompakt, tetszik. Az ára már kevésbé, de ha beindul az árverseny, akkor még visszatérünk a témára.

''As long as they're going to steal it, we want them to steal ours'' -- Bill Gates, 1998 ''If they're going to pirate somebody, we want it to be us rather than somebody else.'' -- Jeff Raikes, Microsoft Business Division, 2007

(#28) Polemius

Polemius
(tag)

- A digitális képkeret, PDA, stb. más. Épp az a lényege ezeknek, hogy papírszerűek (szemnek kellemesebb hatásúak).

- Szerintem bőven nem fog kelleni 10 év mire elterjednek. Egyre többen vetődnek rá mind a gyártásra, mind a tartalomkészítésre.

- djvu, PDF ha A4 vagy más nagy formátumú, akkor ezen eszközök többségén felejtős mert átméretezés után olvashatatlan betűméretet eredményez. Viszont megfelelő méretű pdf esetén azzal sincs gond. Más formátumokat egész jól lehet konvertálgatni olyanra amit ezek megesznek, ha épp nem támogatják alapból. Meg persze van akkora készülék is, ami megbirkózik az A4 méretűekkel is.

- „szerintem a 800x600 éppen határeset”.
Nincs értelme igazából a felbontást nézni, mert ezek másként működnek. Ha megnézel egyet közelről, nem fogsz látni pixeleket, ilyesmit. Éles körvonalakat adnak már a jelenlegi felbontások mellett is.

- „ki igazán könyvmoly az soha nem vesz ilyet”
Könyvmolynak tartom magam. Vettem egy olvasót. Egyszerűen nem lehet megvenni mindent (vagy mert nem is lehet hozzájutni, vagy nincs annyi pénz a világon).

- Drága. Valóban, nem olcsó. Én úgy kalkulálok, hogy kb. 3 év alatt költök ennyit könyvekre.

- Újság, hírek. A mostaniaknál is megoldható, hogy pl RSS feedet olvass rajta. Gyakorlatilag bármelyikkel.

(#29) Cathfaern válasza Stiky (#26) üzenetére

Cathfaern
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Jó látni, mert ideje lenne, hogy ezek ára leszoruljon. Átlagos felhasználásra tökéletesen elég lenne, ha ismerne sok formátumot, lehetne lapozni, esetleg valami keresés... aztán ennyi. Csak jelenleg mivel nincs még tömegtermelés, nem tudják olcsón adni, és telerakják felesleges cuccokkal.
Szerintem egy átlagos méretű, alapfunkciós tömegtermelt cucc kihozható lenne olyan 10k-ból, ami már nagyon baráti ár, és pillanatok alatt elterjedhetne.

"Nembaj, megvan az ilyen kuruzslások placebo hatása legalább. Kikapcsolod a hibernálást, +10 FPS. Olyan mint autótuningban a street racing matrica a szélvédőn..." by orbano

(#30) simonzé

simonzé
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Miért kerül 50'000-be? Ne kerüljön már 50'000-be!
Nekem a PDA-s könyvolvasás nagyon bejött, fekete alapon narancssárga betűkkel egy rakás könyvet olvastam el az elmúlt években éjszakánként. Teljesen zajtalan, nagyítható betűméret, automata lapozás, millió formátum, minden van ami kell... Ezek a kis könyvolvasó célcuccok elképesztően drágák, és sajnos nincs semmilyen háttérvilágítás. Pont az az előny vész el ezáltal, ami miatt annyira szerettem a PDA-t. Szóval én még nem váltok. 50k-ból már egy vadiúj GPS-es PDA is kijön, és az eléggé sokcélú kütyü...

"You are here for a good time... not a long time" /Colin McRae/

(#31) worxland válasza Devid_81 (#16) üzenetére

worxland
(tag)

"aki igazán könyvmoly az soha nem vesz ilyet." - ez ritka nagy baromság volt. Ugyanis - könyvmoly létemre - vettem :DD

Amúgy van bőrkötés (borító) a konkurencia összes készülékére párezerért (a Sonyra gyárilag raknak).

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#32) worxland válasza -=Libria=- (#19) üzenetére

worxland
(tag)

Hajtogatható: már van, de még fejlesztés alatt, prototípus már volt kirakva a Cebiten.
Terminálra rákötés: még ez sem kell majd, WiFi és GSM lesz a médium, de még ez is a (közel)jövő, talán már idén.

A visszabutítás és az innovációs felár: nincs visszabutítás, ezt már leírták, innovációs felár: az ebook még mindig kisszériás dolog (egy darabra eső költség magas), és a világon egy-két gyártója van az eink paneleknek (minimális konkurencia), ezektől vesz mindenki, (viszonylag) új, ezért "menő" árucikk - gazdasági alapismeretekkel ki is jön, hogy nem lesz olcsó.

(#33) worxland válasza -=Libria=- (#2) üzenetére

worxland
(tag)

Egy ugyanekkora felbontású képkeret legalább fél kiló, inkább több, az akksija max. 1 órát bír ki. Egyébként minden stimmel. :W

(#34) worxland válasza Polemius (#28) üzenetére

worxland
(tag)

"Én úgy kalkulálok, hogy kb. 3 év alatt költök ennyit könyvekre." - 9 hónap alatt annyi könyvet olvastam el rajta, hogy min. 2x jött vissza az ára.

(#35) Hebry

Hebry
(senior tag)

Sony volt a kezemben, és marha jó volt, csak szerintem méretileg egy kicsit kicsi.
Egyébként én is szeretnék egy saját, ha lentebb ment az ára.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.