A Microsoft kivágta az izraeli HoloLens csapatot

A Microsoft az év elején mutatta be HoloLens eszközt, amelyet például a Unity támogatni is fog, és jövőre elérhető lesz az első fejlesztői HoloLens verzió is, amely elég drága lesz.

Az izraeli Ynet azonban a napokban hozta le, hogy a Microsoft felszámolta az izraeli HoloLens csapatot, amely a 2009-ben felvásárolt 3DV Systems nevű cégből alakult. Ez azért érdekes, mert a HoloLens projekt vezetését az itt található 60 fős csoport látta el, de ez a feladat most átkerült az Egyesült Államokba.

A Microsoft az átcsoportosítást megerősítette a TechCrunch számára, de ennek a hatásait még nem lehet ismerni. Mivel a HoloLens egy hosszabb távú projekt, így egy átlagfelhasználó várhatóan az évtized vége felé veheti kézbe a rendszert, vagyis hamarabb csak a professzionális területekre fog eljutni a csomag. Valószínű, hogy a HoloLens projekten belül számos technológiai alap készül a kiterjesztett valóság problémáinak megoldására, és ezek közül ki kell szelektálni a működőket, illetve azokat, amelyekbe már nem éri meg befektetni. Ennek eshetett áldozatul az izraeli csapat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés