8 colos, 4G képes tabletet mutat be az Archos

A januári CES alkalmával az Archos már bemutatta a Helium 80 4G táblagépet. Az akkori bejelentés csak az amerikai piacra korlátozódott, ám a gyártó a jövő héten Barcelonában megrendezésre kerülő Mobile World Congress-en tervezi az európai rajtot, és előzetesen már azt is elárulták, hogy a 8 colos, 4G képes Androidos tabletért 230 fontot fognak kérni. Mivel a gép már megjelent, így a technikai paraméterek már fellelhetőek az interneten, bár egyelőre vannak ellentmondások, így e tekintetben érdemes a hivatalos sajtóközleményre támaszkodni.


[+]

Ez alapján már biztos, hogy a masina Android 4.3 operációs rendszert futtat majd, és belsejében pedig a Qualcomm négymagos, 1,2 GHz-es, integrált multi-mode 3G/4G LTE modemmel rendelkező MSM8926 ARM Cortex-A7 SoC (közismertebb nevén Snapdragon 400) dolgozik majd, melyet tavaly év közepén jelentett be a gyártó a középkategóriában.


[+]

Az 1 GB RAM-mal és microSD-vel bővíthető 8 GB-os tárolóhellyel ellátott, mintegy 10,5 milliméteres vastagságú tabletben az Adreno 305 IGP dolgozik, mely az 1024x768 pixeles, 7,85 colos érintőkijelzőn végzi a megjelenítést. Emellett persze lesz Wi-Fi és Bluetooth 4.0, GPS, valamint 2 megapixeles előlapi és 5 megapixeles, autofókuszos, LED-es villanóval kiegészített hátlapi kamera is. A tápellátásról egy 3500 mAh-s Lítiumion akkumulátor gondoskodik majd, de az üzemidőre vonatkozóan egyelőre nincsenek adatok, de vélhetően Barcelonában erre is fény derül.

Előzmények

Hirdetés