Új Archos Platinum tabletek a nagyok ellen, akár "Retinával" is

Az Archos nemrégiben, egészen pontosan a januári CES kiállítás alkalmával mutatta be teljes Titanium tabletsorozatát, hamarosan pedig a Platinum családdal bővül a választék. A 80 Platinum, 97 Platinum HD és 116 Platinum név alatt érkező táblák a számozásból kikövetkeztetően 8", 9,7" és 11,6" méretű IPS érintőkijelzővel bírnak, amelyek nem csak méretben, de felbontásban is különböznek egymástól. A legkisebb variáns 1024x768, míg a legnagyobb 1920x1080 képpont megjelenítésére képes, tehát előbbi hagyományos 4:3, utóbbi pedig 16:9 képarányt kínál. A Titanium szériához hasonlóan a 9,7"-es "Platinum HD" modell most is különcködik, hiszen 2048x1536 képpontos felbontásával 264 ppi-s pixelsűrűséget kínál, aminek köszönhetően ezen a téren könnyedén versenybe száll az Apple iPad Retina kijelzőjével.

A fizikai méreteket és a kijelzőt leszámítva a termékcsalád szíve azonos, azaz a számításokért 1,2 GHz-en ketyegő négymagos ARM SoC, PowerVR SGX 544 IGP, valamint 2 GB memória felel, a beépített tárhely mérete pedig 8 GB, ami micro SDHC-vel tovább bővíthető. A kiegészítőfelszereltség között Wi-Fi vezérlő, dupla kamera, HDMI kimenet, sztereó hangszóró és beépített mikrofon olvasható. Az operációs rendszer az Android 4.1 "Jelly Bean" változata lesz.

Az Archos új modelljei várhatóan a február végére datált Mobile World Congress keretén belül fognak hivatalosan elrajtolni, így mindenre kiterjedő részletes technikai paraméterek (így például a SoC pontos típusa) csak akkorra várható, de vételárukat már most nyilvánosságra hozták. Amennyiben nem lesz változás, úgy a Kindle Fire HD ellen induló Archos 80 Platinum 199 dolláros árcédulát kap, az eggyel nagyobb 97 Platinum HD-ért (a gyártó szerint az iPad ellenfeléért) 299 dollárt kérnek, míg az egyéb kategóriában induló 116 Platinum tablet 349 dollárt kóstál majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés