156 darab 60 hüvelykes képernyőből épített gigászi 3D kijelzőt a Sharp

A Sharp szereti felhasználni hatvan hüvelykes PN-V601 típusjelzésű professzionális kijelzőit óriásképernyők, illetve különféle furfangos alakzatok felépítésére. Ami persze nem csoda, hiszen ezeket többek között azért fejlesztették ki, hogy nagyszabású, egyedi video installációk létrehozásakor szolgáljanak alapként. A maximum 700 cd/ m² fényerejű, teljes LED-es háttérvilágítást alkalmazó monitorok borotvaéles képet, és élénk színeket nyújtanak, továbbá állítva illetve fektetve is használhatók.

Ezeket a kijelzőket felhasználva a vállalat már kialakított egy óriási kijelzőt a tokiói vasútállomáson, illetve egy nagy kockát az ISE 2011 szakmai kiállításon. Most tovább léptek, hiszen a Hui Ten Bosch Szórakoztató Parkban 156 ilyen nagyméretű kijelzőből építettek valódi térhatású élményt nyújtó „videofalat”. Ez tulajdonképpen egy olyan téglatest, amelynek egyik oldalát kivágták, és ezen keresztül nézhetnek be a látogatók.

A vállalat közleménye szerint az 5D Miracle Tour elnevezésű kiállítás szerves elemét képező rendszer 2011 április 29-től tekinthető meg, ami a kép alapján tényleg felettébb érdekes lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés