Kijelzőkből épített óriáskocka a Sharptól

Az elsősorban vállalati felhasználókat megcélzó ISE 2011 (Integrated Systems Europe) névre hallgató elektronikai szakkiállításon a Sharp bebizonyította, hogy nem csak akkor képesek látványos installációkkal előállni, amikor az átlagembereket célozzák meg, hanem akkor is ha a szakmai érdeklődőket kell meggyőzni.

Sharp PN-V601 kocka
Sharp PN-V601 kocka

A vállalat egy óriási kockát állított össze PN-V601 típusú kijelzőiből, amellyel állítólag sikerült autentikus háromdimenziós teret teremteni, ami elég misztikusan hangzik. Persze az is igaz, hogy minden tárgy, amelynek van magassága, szélessége, és vastagsága, kimondottan autentikus 3D-s alakzat, de biztos jól nézett ki élőben. Ezeket a kijelzőket a Sharp már nyáron bemutatta, a nagy pláne az volt, hogy milyen szép objektumot legóztak össze belőlük.

Az említett, hatvan hüvelyk képátlójú modellek a vállalat közleménye szerint állítólag optimálisak nagyszabású, egyedi videóinstallációk kivitelezéséhez. Emellett a 700 cd/m² fényességű, teljes LED-es háttérvilágítással bíró monitorok borotvaéles képet, és élénk színeket nyújtanak, továbbá állítva illetve fektetve is használhatóak.

Sharp PN-L601B
Sharp PN-L601B

Ezenkívül még a PN-L601B sorozató érintőképernyős kijelzők számítottak a stand kiemelt látványosságának. A teljesen fehér LED-es háttérvilágításnak köszönhetően a 60 colos monitorok állítólag mindenhol egyformán fényesek, ráadásul energiafogyasztásuk is alacsony. Az érzékeny érintőkijelzők beépített infravörös szenzorok segítségével képesek pontosan bemérni az ujjak, vagy a toll helyét, és már nagyon kis nyomás hatására is működnek, így kényelmes használatot tesznek lehetővé. A felhasználó egy gombnyomással képes a megjelenített képeket és jegyzeteket egy PC merevlemezére menteni. A Sharp multifunkciós egységgel kiegészülve, az érintőképernyőn bevitt adat egy színes szkennerbe továbbítható, ahonnan azonnal ki is nyomtatható. A konszern ezeket az eszközöket elsősorban meetingekre, videokonferenciákra, prezentációkhoz vagy interaktív tréningekhez ajánlja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sharp

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés