Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nrbii

    tag

    Sziasztok!

    A kérdésem a ClockworkMod Recovery-ben található Nandroid backuppal kapcsolatos.

    A helyzet a következő: van egy ZTE Blade, Vodafone-os, gyárilag gen2-es és 2.2-es Android-os. Ezt édesanyám használja, neki teljesen elég a gyári rendszer adta funkciókínálat, nem igazán lenne érdemes custom ROM-okkal próbálkozni, így maradnék emellett. Viszont a gyári partíciókiosztás oly mértékben katasztrofális, hogy már-már alig tudja használni. Nem fér fel egyszerre az Opera, a Skype, a Facebook és messenger része, a Viber, az Adobe Reader, meg még egy-két program, mert állandóan bejelez, hogy nincs hely, használhatatlanná téve a telefont. Már volt olyan, hogy SMS-t sem tudott fogadni!
    Nekem is ilyen telefonom van, de ez svéd exével 137-nemtudommennyi-nemtudommennyi-nemtudommennyi kiosztású, így gyakorlatilag duplaannyi hely van a data-n, vagy valahogy úgy. A lényeg, hogy módosított kiosztással újult erőre kel a telefon, vége a sok-sok szabad területnek, ami pont rossz helyen szabad.

    Azt szeretném neki megcsinálni, hogy maradna minden a régiben, csak svéd exével átpartícionálom. A kockázat most nem lényeg, sokszor csináltam már, eddig nem volt gond, ennyit bevállalok, ez most nem téma.

    Jöjjön a kérdésem:
    Működne-e az, hogy a gyári kiosztásnál nyomok egy backup-ot, átpartícionálom, és visszatöltöm? Ezzel azt érném el terveim szerint, hogy a helyhiány probléma leküzdve, a régi rendszer pedig észre se venné szinte, hogy kicseréltem alatta a kiosztást, működne minden tovább. És ami a lényeg, a gyári rendszerrel.

    Valahogy édesanyámnak nem való a custom ROM, neki jó lenne a gyári, és az nekem is kevesebb gond, nem kellene magyaráznom, miért kér állandóan Superusert egy-egy alkalmazás, mi ez a sok beállítási lehetőség stb. Ó tényleg egy átlagfelhasználó.

    Meg tudom ezt valósítani? Backup, partícionálás, recover. Attól félek, csak bájtpontosan megegyező méretű partícióra működne a visszatöltés. Kipróbálni nem akartam még, előbb gondoltam itt megkérdezem, úgyis lesz olyan, aki keni-vágja. :))

    Köszönöm előre is a (nagy) segítséget!

    További szép estét mindenkinek.

Új hozzászólás Aktív témák