Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • n_gy_k

    aktív tag

    Sziasztok!

    Olvastam az előttem lévőktől is, hogy nagyon merül a telefon az új rom óta.. Nos ez nálam is így van! Akinek hasonló problémája van/volt az megtenné, hogy beírja ide, hogy melyik app volt a ludas? Nálam legújabb recovery, az első hsz-ben ajánlott kernel, és a rom frissítése is fent van. Az általam telepített programok: 3G Watchdog, BpMenetrend, Chainfire 3D, eBuddy, Flashlight, Fruit Ninja, Opera Mini, Shazam. Nincs bekapcsolva alapból se a WiFi, se a mobil adatkapcsolat, nincsen engedélyezve a programoknak, hogy a háttérben használják a netet, nincsen élő háttérképem, lényegében a szűz rendszerre tettem fel a fentebb említett programokat és letiltottam mindent, ami szívhatná az akksit. Ha nem marad más akkor megpróbálom én is azt, hogy egyesével telepítek fel mindent és közben figyelem miként változik az akksihasználat, de az előző rendszeremnél (Froyo 2.2, gyári telenor által kiadott verzió) is fent voltak ezek az app-ok és még sok más és ilyen problémám nem volt.

    A gyárilag telepített programokat miként tudom eltávolítani? Gondolok itt pl.: a Gmail-ra, amit én nem használok.

    Az SD kártyát érdemes partícionálni? Nekem a rendszer 128-2-310-re van partícionálva, próbáltam az SD-t is, de nem sikerült, ha jól emlékszem a leírásban egy Partition Mini Tool nevű alkalmazást javasoltak, hogy azzal próbáljam meg, de sajnos nem találom a leírást, ami alapján próbáltam. Az volt a probléma, hogy végigcsináltam mindent, 300Mb a programoknak FAT32-re, a többi pedig ext2-re partícionálva, de miután ezt megcsinálta az XP nem láttam egyik partíciót sem, csak kiadta, hogy cserélhető lemez és egy piros kérdőjel fogadott, majd megpróbáltam újra, de akkor a programok partíciót láttam és a másikat nem, így nem vesződtem vele tovább. Tudnátok adni egy link-et, ami alapján meg tudom csinálni? Az akkori leírás alapján nem láttam tisztán, hogy ennek mi lenne a haszna, megfogalmazné ezt nekem valaki? :)

    Huhh kicsit hosszú lett, remélem nem voltam túl fárasztó, ha valaki venné a fáradtságot, akkor előre is köszönöm a segítségét!

    Üdv

Új hozzászólás Aktív témák