Hirdetés

Aktív témák

  • PpenoO

    őstag

    Akkumulátor témához hozzászólva, picit szájbarágosan:

    Értsétek már meg, hogy egy új romnál, az, hogy mit ír az android rendszer töltöttségi szintre NEM MÉRVADÓ!!! Akkor lenne az, ha minden egyes androidos telóról, pontosabban annak akkumulátoráról, alapból integrálva lenne a rendszerben egy info, annak minden egyes szükséges paraméterével, amiből meglehetne állapítani a pillanatnyi töltöttségi szintet. Mivel ilyen info az androidban nincs elmentve ezért a rendszer készít egy statisztikát az akkumulátor energiafogyasztásáról és azt a batterystats nevezetű fileban menti el. Namármost, ahhoz, hogy a rendszer a VALÓS töltöttségi szintet jelezze, nem elég 1x feltölteni a telefont... Ahhoz, hogy a rendszer tényleg a valós értéket mutassa, statisztikát kell csinálnia, amihez több töltés + merülés kell!!

    Érdekes, mindenki észreveszi, ha pl gyors merülést mutat a rendszer, de azt senki nem veszi észre mikor alig merül a telefon... Miért? Azért mert friss ROMnál a rendszer nem tudja, hol a vége az akkumulátornak. Jussatok el 15% töltöttségi szintig és ne dugjátok azonnal a töltőre, ha a rendszer drasztikus merülést mutat. Észre fogjátok venni, hogy alacsony szintnél, 15-10%-nál nem fog merülni a szint pl fél óra angrybirds után sem.

    Ahhoz, hogy minél elöbb valós értéket mutasson a rendszer a töltöttségi szintről 2 megoldás létezik:

    1. Minél többször elérni, hogy a telefon teljesen lemerüljön (be se tudjon kapcsolni) illetve full feltöltődjön (huzamos ideig való töltés pl éjszaka).

    2. Bekalibrálni a rendszert 1.hszben leírtak alapján. Páran azt állítják, hogy ez egy akkugyilkos módszer, mert túltölti az akkumulátort, ami drasztikus avuláshoz vezethet. Jelentem, SOSE tudtam túltölteni az akkumulátort, csak maxra, ami a Blade 1250 mAh akkumulátoránál 4200 mV-t jelent...Kalibrálás elött ez a max érték 4164 mV volt.

    A fenntieket nem kell szent írásnak venni, sőt, másokkal ellentétben, én elfogadok bármilyen szakmai vagy saját tapasztalaton alapuló ellenérvet. Nekem ezek a tapasztalataim az android rendszer + Blade akkumulátor merülésével kapcsolatban.

    Friss rendszerrel, kalibrálás után két nappal, napi 25-30%-ot merül a rendszer, intenzívebb használat mellett (30-45 perc telefonálás, 1-2 óra wifizés, 20 perc angrybirds). Éjszaka, sima alvás (airplane mode OFF) mellett a rendszer max 1-2%ot merül.

    Fontos még megjegyezni, hogy vannak olyan appok, amik nem hagyják aludni a rendszert, ezt ha az ember nem ellenörzi minden telepítés után, akkor érheti meglepetés. Nálam az utolsó ilyen élmény az FM Radio v0.6-os andorkó féle appjánál jelentkezett. hiába kapcsolod ki off gombbal és lépsz ki az alkalmazásból, a telefont nem hagyja aludni. Le kellett lőnöm task managerbe..., miután lelőttem, a telefon 10 sec után aludt, mint a bunda.

    Vannak olyan appok, amelyek hagyják aludni a telefont, de a háttérben pörgetik a procit. Ezeket battery use vagy third party battery usage appokkal lehet kiszúrni. Általában a különböző pillanatnyi infókat szolgáltató alkalmazások hajlamosak ilyen tevékenységre pl. weather, battery widgetek. ezeket érdemes mellőzni, vagy olyat használni ami nem zabál pl gTabsimiclock.

    Nagyjából ennyit akartam mondani.

    Tisztelettel,
    PpenoO

Aktív témák