Hirdetés

Aktív témák

  • DIEGO15

    őstag

    válasz vampire17 #12454 üzenetére

    Nos akkor leírom a saját véleményemet.:

    A memóriakártyák névleges sebessége pl. class4 a minimumot jelentik, vagyis, hogy a gyártó ennyit garantál, valójában ennél lényegesen nagyobb sebességre is képes. Egy cl4 es esetében az írási sebesség akár a 8-10 mb/s-et is elérheti, ez függ a fájl típusától méretétől és persze a telefon teljesítményétől (órajel,ram). Az olvasási sebesség ebben az esetben elérheti akár a 15 mb/s-et is.

    A kártya írási sebessége (vagyis a kisebb érték) a swap esetében a legfontosabb, hiszen ilyenkor van folytonos írás/olvasás, minden más esetben pl. app2sd lényegesen gyakrabb az olvasás mint az írás.

    Egy 512 es Blade esetében gyakorlatilag felesleges a swap mert 48as heap size melett is kizárt dolog, hogy kevés lenne a memória. Szóval ebben az esetben szerintem fontosabb szempont a kártya tárkapacitása, mint a sebessége.

    256 Blade-nél a szabadon maradó memória jobb esetben 50mb körül van, itt viszont erősen ajánlott a swap, hogy, komolyabb játékokat is kipróbálnál (nyilván 256mb swap nem egyenlő 256mb rammal.Swap használata esetén nagyobb hely van az inaktív/alvó processeknek így később kell kilőni a prioritás alján lévőket).

    Összegezve:
    - 512 Blade esetén class6-os kari a javaslatom
    - 256 Blade esetén class10-es +autokiller app használata
    a méretnek pedig csak a pénztárca szab határt

    Mindkét esetben froyo, ~45 heap size az ajánlott.

    Remélem segítettem (és nem írtam nagy baromságokat :) )

Aktív témák