Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz Warter #4117 üzenetére

    Ja, OK. :R

    A szerverre kell egyszer bejelentkezni, aztán megjegyzi. Első alkalommal beállítod, leszedi az infókat a zenékhez, felépíti az adatbázist, aztán utána csak néha rányomsz a frissítésre, ha változik alatta a tartalom.

    A klienseket csak akkor tudod használni rendesen, ha helyi hálón érzékelnek Roon Core-t futtató eszközt. És ugye azt csak akkor tudod beállítani, ha ellenőrizte neten a jogosultságodat. Szóval a Core a lényeg, az csinál mindent, és lehet helyi hálón sok kliens, amiknek csak annyi a szerepük, hogy ráküldheted a zenét a főnök vezérlésével. Maga a Core-t futtató eszköz is lehet egyben egy kimeneti pont, de ez nem javasolt hangminőség szempontjából. A szerver-kliens felállás adja a legjobb minőséget.

    Klienst nagyon sok mindenből lehet csinálni a Roon Bridge telepítésével. Ez felmegy Winre, Mac OSX-re, Linuxra, ARM-os cuccokra.

    A klienseken is nagyon szabad a választás, hogy analóg, vagy digit kimenetet akarsz használni.

    Nekem megvan az erős szerver vas SSD-vel, tárhellyel és tudnék több klienst csinálni a meglévő kütyükből (HTPC, Cubox-i, asztali gép) és büdzsétól függően szabadon bővíthető a rendszer.

    Debianra felmegy az OMV és mellé állítólag konfliktus mentesen felrakható a headless Roon Core is. :D

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák