Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dale

    aktív tag

    válasz Abysmal #45912 üzenetére

    Szia! A lehetőség továbbra is megvan hogy WP7-es appokat készíts és tölts fel a store-ba, de azt hiszem hogy már 7.8-ra kell minimum targetelni. Anno csak annyi megkötés jött be hogy 7.5 a minimum target, de ez már olyan rég volt (releváns számomra) hogy nem emlékszem és nem követem.

    Ha a játékodat Silverlight alapon gondoltad megcsinálni (ha megoldható úgy a felülete) akkor azzal semmi gond nem lesz, fut majd mindenen, és később WP8-ra portolható lesz a forráskód nagyobb döccenők nélkül.

    A másik megoldás az XNA, amivel a teljes képernyős, grafikus, 2D sprite / 3D cuccokat kellett csinálni anno. Nos ez is működik majd mindenen, de itt asszem jelentős változások voltak a WP8-ra való váltásnál, szóval a portolás akadályokba ütközhet.

    Ugyanakkor minden változik, a 8.1-nél már a Silverlightot is nyugdíjazzák, voltak benne változások és még megy, de már csak különleges igényekhez és legacy appok életben tartására ajánlják. Az új cucc neve simán csak XAML és azzal már lehet olyan appokat írni, amik kis változtatással futnak WP-n, Windows 8-on, tableteken és Xbox One-on is. Egy ilyen Universal Appban megoldott hogy a minden által használt logika, grafikai elemek meg ilyesmi egy megosztott projektbe kerüljenek, aminek elemeit a fő projekt (WP, Win/Tablet/Xbox jobbára egyben) felül tudja írni (a saját helyi file-t használva figyelmen kívül hagyja a közös megosztott file-t), így az appok kódjának 90%-a megosztható, csak bizonyos dolgokat kell testre szabni. Ez viszont, bár hasonló a Silverlighthoz, sok esetben teljesen más API osztályokkal operál, szóval rezeg a léc a Silverlightnak innentől.

    Szóval gyakorlásra, tanulásra még jó a WP7 SDK, de már nem jövőálló a vele előállítható produktum. De attól még a kompatibilitás megvan, futni fog az appod 8.1-en is, kivéve talán nagyon extrém eseteket amikről nem tudok.

    https://enginedesigns.net

Új hozzászólás Aktív témák