Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz togvau #86119 üzenetére

    Komolytalan már onnan "billgéc májkrémszaft vindóz" :U ötödikes vagy még?

    "az iskolában a legelterjedtebbet oktatják" érvhez: Irodalom órán is csak egy általános tudást kapsz a legismertebb szerzőkről, aztán ha érdekel még Hrabal is akkor járj utána magadnak. Akit érdekel a terminál parancsok és egyebek úgyis beleássa magát, a többségnek általános tudást ad a suli és ehhez adja magát a legelterjedtebb tanítása amit jó eséllyel később munkahelyen is használnak mert MS Office a de facto szabvány. És nem csak azért a gonosz Microsoft lefizetett mindenkit, hanem mert egy jó csomag. Otthonra is megéri O365 előfizetés akár 5 főre, fejenként 1 TB OneDrive és Skype percek. Biztos hallottad a sztorit pl. München átállt Linux-ra és LibreOffice-ra aztán menekültek vissza, mert nem jött be.

    Piac törvénye a legelterjedtebbel vagy amiben van pénz azzal foglalkoznak, a Microsoft is tapasztalta ezt amikor iOS és Android mellett labdába sem tudott rúgni a Windows Phone-nal. Ha támogatást félretesszük, grafikus felületen egyébként sincs óriási dolog amit iskolában tanítani kellene. Leültetsz valakit Mac elé látja az ablak gombjai itt balra vannak és bill. parancshoz Ctrl helyett Cmd pár nap megszokni és ilyenek a Finder kicsit más, de rájössz hamar. Az Ubuntu és Mint direkt igyekeznek Windows-ra hajazni kinézetben. Ha megy a suliban tanult Excel menni fog a Numbers és Calc is. Játékok terén pedig a pénz is szempont, PC gaming mellett a Sony Playstation jól el van, iOS App Store is mert ott van fizetőképes kereslet.

    A Linuxnak megvan a fontos helye szervereken stb. a Desktop Linux otthonra, játékra, munkára tök más helyzet. Opensource az más világ támogatás és anyagiak miatt. Androiddal foglalkoznak mert elterjedt és a Google, Samsung mögötte. Mac és iOS foglalkoznak mert van benne pénz az Apple tudja mit csinál. Playstationre fejlesztenek mert ott a Sony. A Linuxra egyik sem igaz, nem is elterjedt és profit sincs benne. Ezért nincsenek rá nagy játékcímek és pl. az Adobe is miért törje magát kiadja a Photoshopot, Premiere-t rá. Mivel nem elterjedt még a hardvergyártók is mostohán kezelik, pl. Logitech egeremnek nincs drivere rá csak Mac és Win.

Új hozzászólás Aktív témák