Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    Segítsetek légyszi, mert már nagyon kezd idegesíteni a következő probléma:

    Az utóbbi időben elkezdte a Windows 10 azt csinálni, hogy hajnalban szép kék halálokat dob nekem, a hang beakad amíg összegyűjti az infókat a rendszer, a gép pedig újraindul a végén. Napközben nem történik ilyesmi, hajnalban is általában akkor, amikor Youtubeon nézek videókat, bár lehet ennek ehhez semmi köze, mert hajnalban elég sokszor vagyok a Youtubeon, inkább maga a hajnali időpont lehet érdekes.

    A konfig:

    - Windows 10 Pro 64 bit (eredeti), fenn az összes frissítés, a Creators update is
    - Dell Latitude E6540 notebook, I5-4300M procival, 16GB memóriával, 250-es SSD-vel, 1TB HDD-vel, Intel VGA-val (nincs forrófejű dedikált)

    Minden alkalommal amikor ez történt belenéztem az eseménynaplóba az újraindulás után és mindig a következőket látom:

    Első:

    A(z) alkalmazásspecifikus engedélybeállítások nem biztosítanak a(z) Helyi számára Aktiválás engedélyt a COM-kiszolgálóalkalmazáshoz. CLSID:
    {6B3B8D23-FA8D-40B9-8DBD-B950333E2C52}
    , APPID:
    {4839DDB7-58C2-48F5-8283-E1D1807D0D7D}
    , felhasználó: NT AUTHORITY\HELYI SZOLGÁLTATÁS, SID: S-1-5-19, cím: LocalHost (helyi állomás, LRPC használatával), futtatási alkalmazástároló: Nem érhető el, SID: Nem érhető el. Ez a biztonsági engedély a Komponensszolgáltatások felügyeleti eszközzel módosítható.

    Második:

    Nem sikerült egy DCOM-kiszolgáló elindítása: Microsoft.AAD.BrokerPlugin_1000.15063.0.0_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!Windows.Security.Authentication.Web.Core.BackgroundGetTokenTask.ClassId.WebAccountProvider – Nem érhető el/Nem érhető el. A hiba:
    "31"
    A következő parancs indításakor történt:
    "C:\WINDOWS\System32\BackgroundTaskHost.exe" -ServerName:BackgroundTaskHost.WebAccountProvider

    Harmadik:

    Nem sikerült egy DCOM-kiszolgáló elindítása: Microsoft.Windows.CloudExperienceHost_10.0.15063.0_neutral_neutral_cw5n1h2txyewy!Windows.Security.Authentication.Web.Core.BackgroundGetTokenTask.ClassId.WebAccountProvider – Nem érhető el/Nem érhető el. A hiba:
    "31"
    A következő parancs indításakor történt:
    "C:\WINDOWS\System32\BackgroundTaskHost.exe" -ServerName:BackgroundTaskHost.WebAccountProvider

    Próbáltam rákeresni a két utolsóban szereplő AAD Broker Plugin és Windows Cloud Experience Host kulcsszavakra és attól tartok, hogy ezek pont olyan "csomagok", amik Powershellen keresztül el lettek távolítva rögtön a Windows 10 telepítése után, mivel itt valamelyik guru megosztotta, hogy ezeket (is) bátran el lehet távolítani, csak az erőforrásokat eszik, nincs hasznuk. De egyébként a net minden egyes ilyen leírásában benne vannak, mint eltávolítható csomagok... Nos, én, mint laikus arra jutottam, hogy valamelyik frissítés után mégis szükség lenne rájuk, csak nekem már nincsenek telepítve. Fel lehet ezeket tenni még utólag? Az újratelepítés nem opció, ez a gép megy szinte egész nap, melós laptop, nem tudom nélkülözni és újra belakni sem szeretném.

    Köszönöm előre is mindenkinek, aki segít ötletelni az ügyben.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák