Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz tordaitibi #150587 üzenetére

    Ki írta, hogy az "Antimalware, telemetria," 3rd party app lenne?
    Az a "bekapcsolás után 3-4 percig várjunk a gépre" csak azért lehet, mert beépített alkalmazások + folyamatok futnak a háttérben és még véletlenül sem jöhet szóba 3rd party program, ahol pl. már a böngészők is automatikusan futtatják a rendszerindítás és bejelentkezés után a frissítések keresését + telepítését? Nem!
    Meg azért I5 CPU, 8 GB RAM és SSD felállásnál nem éppen normális az a 3-4 perc várakozás rendszerindítás után, érdekes módon annál valamivel gyengébb hardverkonfiguráción sem szokott nálam addig tartani, amíg "feláll a rendszer", inkább 2,5" HDD és sok automatikusan induló programnál volt olyan.

    Futtat a Microsoft biztonság (Defender) időnként automatikus vizsgálatot, de az alapesetben gyorsvizsgálat szokott lenni és nálam naponta általában 1x fut, ami nem meglepő, más antivírus szoftverek is automatikusan átvizsgálják a helyi és akár a külső meghajtókat.

    "És lassul, de durván lassul a rendszer, évről évre."

    Mármint nálad, vagy minden felhasználónál és eszköznél?
    Nálam érdekes módon annyira nem, pedig van olyan telepítésem, ami a kezdő 1507-es verzióról lett egyesével upgrade-elve 22H2-ig és manapság is jól működik, nem lassult "évről évre" egyre jobban, 20H1 és 22H2 verziók között pedig ráadásul csak EKB-k vannak.

    Az a "2-3000GB adatforgalmat", vagyis 2-3 TB nem világos miért lett ennyire kihangsúlyozva, amikor az még még SSD-knél is kb. a semmi írásmennyiség kategória X év alatt, ha 20-30 vagy 2-300 TB lenne, akkor lenne miről beszélni. :D

    Ennek semmi köze a "védeni kell" felvetéshez, mivel pusztán tények és ismert információk lettek leírva ha már szaktopik, amiket ha nem sikerül érdemlegesen cáfolni, akkor nem világos mire fel tetszik firtatni. :B

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák