Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • VikMorroHun

    senior tag

    Van két SSD, mindkettőn van (volt) Windows 10. Az egyik régebbi, a másik pár hónapos. Gép bekapcsolásakor a Windows menüjében tudtam váltogatni, hogy melyiket akarom indítani. Aztán gondoltam egy olyat, hogy a régire már nincs szükségem, átraknám az újat a helyére.

    Tehát a régebbi lemez státusza Active & System, van rajta egy 100 MB-os Rendszer számára fenntartott partíció, a régebbi Windows 10 partíció mellett. Az újabb státusza Boot, nincs rajta semmi extra (leszámítva egy 720 GB-os adat partíciót) csak az újabb Windows 10 partíció.

    Két külön klónozó programmal is megpróbáltam átrakni az új rendszert a régi partícióra, és mindkét esetben ugyanaz lett az eredmény: ha az indító menüben a régi Windowst választom, akkor fekete képernyő fogad, közben meg sokat töltöget a gép. Ha mozgatom az egeret, akkor megjelenik, mutatja, hogy most épp el van foglalva, és ennyi. Ha az új Windowst választom a menüben, akkor remekül működik, ahogy eddig is (szóval nem sikerült kizárnom magam a gépemből, szerencsére :) ).

    Van ötlet, hogyan rakhatnám át az újat a régi helyére, hogy működjön is? Esetleg az is jó megoldás lenne, ha a régi nélkül indítható lenne a gép az új rendszerrel. (Ezt mondjuk nem próbáltam, lehet, hogy elég lenne kivenni a régi SSD-t a gépből.)

    Nem lehet körökre osztott módba váltani, mert a karakter halott.

Új hozzászólás Aktív témák