Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz mattheus #123005 üzenetére

    Itt először inkább azt kellett volna eldönteni, hogy most melyik topikban akarod jobban fejtegetni a témát, a másikban, vagy itt és annak megfelelően beírni vagy az egyikbe, vagy a másikba...

    1. Hát mondjuk megnézed az alaplap specifikációjában és az UEFI BIOS beállításait, + van-e egyáltalán az alaplapon olyan M.2 foglalat, stb.
    2. Alapesetben semmit, vagy szükség esetén max. a bootolási módokat, ha tudatosan szándékozol telepíteni és nem random, ahogyan éppen sikerül alapon.
    3. Nem feltéten muszáj, ha megfelelően telepítesz (bővebben). Ha nem, nem feltétlen figyelsz oda ezekre, akkor inkább húzzad le, olyankor az a biztos...
    4. Ha modern UEFI-s alaplap + W10 + NVMe SSD párosítás, akkor nyilván UEFI szerint, bár akár legacy/CSM módban is működhet (példa).
    5. Ha UEFI szerint telepítész, akkor téma ez, ahol alapesetben a Secure Boot be van kapcsolva.
    6. Ha ennyi a kérdés, akkor lehet jobb lenne ha inkább megkérnél valakit, aki járatosabb ebben, vagy esetleg bevinnéd szervizbe és ott megcsináltatni, ha az utóbbi opció.

    + Azt a másik topikban is írták, hogy attól mert NVMe SSD-t teszel a W10 alá, nem feltétlen fog a SATA-s változathoz képest sokkal gyorsabban bootolni, működni. Max. a friss telepítés javíthat rajta, ha a mostani telepítés, rendszer esetleg szét van cseszve. De azért a 40 mp annyira nem rossz egy belakott Windowsznál, ha kikapcsolt gyorsindítás mellett a bekapcsolástól, hidegindítástól számítva a W10 tényleges betöltéséig (asztal + programok) értendő. Másnál is nemrég hasonló érték jött ki, illetve SSD-vel abnormálisnak az esetében eredetileg mért 2,5 perc volt mondható, amire végül sikerült megoldást találnia.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák