Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • vlevi

    nagyúr

    válasz pzstm #4649 üzenetére

    Na, ez az office viszont jól néz ki.

    Kicsit más : Úgy látom, a metros appokkal akkor jár legjobban az ember, ha 100%-ban hanyagolja őket. pl. elkezdek böngészni. Mert perverz vagyok, a metros IE-vel :)
    Az megnyit valami pdf-et, a readerrel. Amíg töltődik a pdf, addíg megnézném az emailjeimet. Na, itt már komoly gondban vagyok, hogy hogyan váltogassak az alkalmazások között, mert nem látom őket. Főleg, ha fut valami desktop módban is, mondjuk word, visual studio, akármi. Desktop környezetben a taskbaron ott voltak az ikonok, és ha kellett valami, akkor rákattintottam. És nem pedig úgy, hogy a start menüből újra elindítottam az IE-t, vagy a mailt. Most mindíg vissza kell mászni a start képernyőre, és onnan újra elindítani azt, ami metrós. Ami viszont nem metrós, az továbbra is ott van a taskbaron. Mert nem akarok az Alt+Tab-al kínlódni, az valami rohadt szar, már a 7-esben is. Szóval ez a kettősség szerintem nagyon hamar idegesítő lesz, ha valaki tényleg használni akarja a gépet, és nem arra van neki a gép, hogy "deszépekacsempék..."

    Ja, igen, és még mindíg desktop.
    Mivel nem vagyok állandóan a start képernyőn, sőt, aki használja a gépet, az örülne neki, ha az óra, időjárás, naptár, meg még tudja a bánat, hogy mi, kinnt lenne a sidebar-on a desktopon. Akkor meg mi a reteknek a start képernyőre is?
    Szerintem ez akkor fog valamennyire működni, ha desktop környezetben elfelejtik ezt a felületet, és meghagyják a táblagépekre.
    De az is lehet, hogy az MS ezzel a 8-assal bevállalja a rizikót (ahogy valahol olvastam), mint a Vistával, hogy majd a következő windows verzió megint jó legyen. Vagyishát most nem a windows-al van baj, hanem ezzel a radikálisan új felülettel, aminek a hasznát én egyelőre nem látom. Tegyük hozzá, hogy nekem telefonon sem tetszik ez a felület, az android számomra jobban bejött.

    u.i: Attól az ablak ugráltatástól, amit az Aero preview miatt csinál a task váltás, attól elszédülok. Viszont az Aero preview önmagában jó dolog, mert sokszor csak annyira érdekel egy program, hogy ráhúzom az egeret, és nagyjából látom mit csinál. Ezért nem kapcsolom ki. Inkább nem használom az Alt+Tab-ot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák