Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • syl5

    őstag

    Sziasztok!

    Először is Boldog Új Évet Mindenkinek!

    Másodszor, pedig segítségért fordulnék hozzátok.
    Valamiért nem nagyon szereti az új Sandy Bridge konfigom a párhuzamos műveleteket és a lemezkezelést.
    Windows üdvözöljük képernyő kb 20-25 mp-ig tölt, ha pedig működés közben bármilyen lemezzel kapcsolatos műveletet csinálok a háttérben (letöltök, másolok, telepítek, kicsomagolok, stb), akkor érezhetően belassul a gép (lassabban indulnak a programok, lassabban töltenek be a weboldalak) és maga a telepítés, kicsomagolás sem olyan gyors, mint a jóval gyengébb előző konfigomon.
    Talán most már frissítések (SP1, stb) után javult a helyzet, de az üdvözlőképernyő még mindig 25 mp-ig áll és az is lehet, hogy csak már megszoktam a lassabb működést.

    Ilyen a jóval gyengébb AMD konfiggal (lentebb) nem voltak. Ott hiába másoltam a vinyóra, vagy telepítettem játékot, vagy töltöttem le 3 Mbyte/sec-el meg se kottyant neki. Ugyanolyan gyors volt a gép, mint ha nem is lenne közbe a lemezre írva. Jelszó beírása után az Üdvözöljük képernyő szinte csak bevillant és pár pillanat alatt már minden program be volt töltődve és minden program mindig pöccre indult...

    Jelenlegi konfig:
    Alaplap: Gigabyte GA-P67A-D3-B3
    CPU: Intel i5-2400
    RAM: 4GB (2x2GB) Kingston HyperX DDR3 1600Mhz CL9 kit
    HDD: Samsung HD103UJ
    Win7 64bit Ultimate Sp1, összes fontos frissítés telepítve

    Régi konfigom:
    Alaplap: Gigabyte M68MT-S2
    CPU: AMD Phenom II X4 840
    RAM: 4GB (2 x 2GB) Corsair XMS3 DHX DDR3 1600 Mhz Kit
    HDD: Samsung HD103UJ (Ez egy másik volt. Ugyanaz a típus, de másik.)
    Win7 64bit Ultimate Sp1, összes fontos frissítés telepítve

    Windows nincs babrálva, lényegében alap beállításon van minden, ahogy az AMD konfigon is volt. Alaplap driver cd-ről minden telepítve, még a Gigabyte szoftverek is.

    A régi AMD konfig egy GTS 450-el ~14 000 3dmark06 pontot hozott, a mostani Intel ~21 000-et egy GTX 460-al. Szóval megvan az erőkülönbség, és játékokban is megvan, csak ezek a fránya lemezkezeléssel kapcsolatos műveletek ne lennének.

    Régi AMD konfiggal HDTune-al mérve a HDD kezdő olvasási sebessége 125 Mbyte/s körül volt, az új Intellel mérve 100 Mbyte/s körül, pedig ugyanolyan típusú HDD-ről van szó.

    Nem tudom mi lehet a probléma, lehet a mostani HD103UJ-m egy szarabb minőségű példány, és azért lassabb, vagy valami driver gond van a gépemmel, vagy nincs valami szükséges driver a procihoz telepítve, vagy ha nem ezek akkor valami nagyon nagy gebasz.
    Bár a -25 Mbyte/s szerintem nem magyarázza azt, hogy a win7 boot folyamat jó 20-25 mp-el hosszabb legyen, és gyakorlatilag összefossa magát egy jóval erősebb Intel konfig attól a használattól, amitől a csóri AMD meg se nyikkant. Ott telepíthettem bármilyen játékot, csinálhattam bármit, akkor is pöccre indult minden program, vissza se fogta a vasat!

    Illetve még azt tudom elképzelni, hogy direkt úgy van kitalálva az egész, hogy csak SSD-vel működjön normálisan, hogy minél több pénzt lehúzzanak az emberről.

    Szóval tudnátok valamit segíteni?

    [ Szerkesztve ]

    Keress meg, ha Data Engineer, Scientist szeretnél lenni!

Új hozzászólás Aktív témák