Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz pinnacle #22595 üzenetére

    Több dolog okozhatja, de ezt már nem igazán lehet kideríteni valamilyen beépített módszerrel/lekérdezéssel, ilyen dolgok lehetnek

    1. Valamilyen szoftver okozza. pl Bitdefender IS 2012-ben ez bug volt, de lehetnek olyan szoftverek, amelyekben állítható ez a dolog

    2. Vista/W7/W8 esetén SATA AHCI mód az alapértelmezett(jó lenne ha nem találkoznék manapság IDE módban telepített OS-el, de sajnos mai napig jelen van ez a user error) és nem megfelelő AHCI driver van telepítve. Az többek számára ismert tény, hogy az AHCI támogatja az NCQ-t, meg a Hot Swap/Hot Plug szolgáltatást, de az már nem, hogy speciális energiagazdálkodási és energiavezérlési szolgáltatások érhetőek el általa, amelyet az érintett OS-ek ki is tudnak használni.

    3. Helytelen BIOS beállítások és/vagy bugos BIOS és/vagy hibásan működő energiatakarékossági/energiavezérlési szolgáltatások vannak engedélyezve. pl Intel esetén az EIST/Speedstep vagy AMD-nél a Cool N Quiet/Power Now stb stb.
    BIOS-ba be kell menni, betölteni az alapbeállításokat, ezeket a funkciókat letiltani, persze ügyelve arra, hogy pl olyan SATA üzemmódra állítsd vissza a SATA portokat, ahogy korábban voltak, ellenkező esetben benne van a pakliban, hogy el sem fog indul az OS (ha IDE módban lett telepítve az OS és AHCI-ra lenne átállítva, akkor ez lenne)

    4. Bináris hulladék Chipset driver lett telepítve. Sokszor leírtam már, hogy semmi szükség nincs az ilyen All in One chipset driverek telepítésére, mert rombolásra születtek. A piac legjobb chipsetje jelenleg az AMD-é, de ennek is az újabb verziója(ha mindenestül telepítve van) leamortizálja az USB portokat egyes alaplapokon. Az Intel a 2. legrosszabb a piacon, durva dolgai vannak, míg a piac legrosszabb chipset-je(hosszú évek óta) az NVidia nForce...
    Vannak olyan eszközök, amelyek drivereit a chipset tartalmazza, de ahhoz nem kell az egész chipset-et felpakolni, mert ki lehet szedni belőle azt, ami kell.

    [ Szerkesztve ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Új hozzászólás Aktív témák