- Home server / házi szerver építése
- Unigine Superposition Benchmark
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
Minden pénz kérdése ! a crt az crt szinhű és nincs válaszidő az az utánhuzás penge éles jó kép TFT na ez olyan mint a fényképetőknél a tükör refleszest leváltotta a digitális mára már sikerült átlépni a 10 mp.-t tehát az uj technologia temeti a régit. A With az széles és lapos A TN, TN+film, PVA , sed, oled, lcd , gyártás technológiákat jelöl de még szerintem ha csak a képminőség a szempont 21'' crt.-t vegyél ha elbír 40 kg ot az asztalod. Ma Már divat TFT.-t venni csak az a kérdés 50 K .-ig 80 K.-ig 100 K feletti öszeget akarsz áldozni a divatra???? Ha lapos és könnyű moncsi kel TFT ha jo CRT
-
Maotun
őstag
20'' nak a natív felbontása 1600 x 1200 de a válszidő 25 mx inkább 16 ms alatti esetben már ok a 8 megmán tuti de a ''4 vagy ez alatt'' ezen már dolgoznak a gyártók jövöre lesz is ilyen .Mégegyszer asus 221U 22'' 2 ms g-g!? még mindig nem 0 mint a crt.nél ! TN+film panel és széles képü és 75K! szóval ezzel kel beérni na megint berugtam emék fürönnyi meg alunnyi
-
hehehehe
tag
en 2 eve hasznalok wide monitort de meg soha nem bantam meg. amugy a jatekokban ha szethuzod rendes 4:3as felbontasba akkorse olyan nagyon zavaro.eleg sokat wowoztam regebben amikor meg nem tamogatta a wide-ot es ugyse volt csunya, szal ne aggodj nem lesz hatranyod abbol hogy wide
-
d@minator
addikt
Ezek a BW-k teljesen normális árban vannak. Különféle video bemenekkel rendelkeznek. Nagyon jók. Azért olcsóbbak az MV-től, mert abban van TV, a CW-nek pedig újfajta háttérvilágítássa van.
Én 22''-est vennék abból is CW-t.
Ha a BW-között kellene dönteni, mivel video bemenet nekem nem kell így a 226BW ugynolyan jó lenne.
Más kérdés, hogy megelégszek 5ms válaszidővel ezért vettem 223BW-t. Az alábbi linknek meg nem hiszek a könyv nálam is ugyanolyan fehér, mint a 2232-n ( 226BW vs 2232GW ).
[link]
[Szerkesztve] -
Shad0w
senior tag
Sztm úgyjársz a legjobban, hogyha elmész egy boltba és megnézed, hogy látod-e egyáltalán különbséget a 20'' és a 22'' között. (én nemlátom a pixeleket, már 40-50 centiről, de azis lehet, hogy csak vak vagyok...)
szrk.: ill, dehogynem látom a pixleket, nagyon is jól látom a pixeleket, csak megkülönböztetni nem tudom egyiket a másiktól...
[Szerkesztve] -
Mauzes
addikt
Most azért, mert 2 hozzászólásban ezt olvashattad, még nem jelenti azt, hogy azok a mérvadó, ''okos'' vélemények. Legalább annyian vannak azok is, akik szerint a 20-ason már túl kicsik a karakterek, és nehezebb olvasni. Inkább azt mérlegeld, hogy szükséged van-e nagyobb képfelületre, és ez megér-e + x ezer forintot. De a legjobb megoldás valóban az, ha elmész egy üzletbe, és összehasonlítod...
A CW-ről nem sok mindent lehet még tudni, és efféle megadott infók, feature-ök, ultra advanced technológiák alapján sem szabad megítélni egy monitort. Majd ha lesz tesz, kiderül, hogy jobb-e, miben, stb.
Az meg főleg nem releváns, ha összahesonlítasz két monitort, az egyik 900:1, 2 ms, a másik meg 800:1, 3 ms, és akkor mennyivel királyabb az első, mindenképpen azt kell megvenni. Ezen a szinten ezek semmitmondó adatok. -
d@minator
addikt
A pixelek közti különbséget nem fogod meg látni (20'' vs 22'') az mindössze 24 mikrométer hacsak nem vagy Clark Kent. Ezért bármelyiket veheted. Már egyszer leírtam, hogy a pixel lehet 1cm-es is ha 100 méterről nézed. A 22'' sokkal kényelmesebb a betük jól olvashatók ha hátradőlsz a székeden. Ekkor 1 méterre vagy kb a monitortól.
Saját tapasztalat:17''N-es TFT-m itt áll a 22''W-es mellett. A 17''-esen nekem kicsik a méretek főleg a betűk. A 22-esen nagyságrendekkel jobb minden. Egy 20''W-asanak még kisebb a pixelmérete mint a 17-nek így még kisebbek a karakterek. A 22W-esen nem kell hunyorognom. (a szemem jó évente ellenőrzik)
Az újfajta CCFL (azaz hidegkatódcsöves) háttérvilágítás nem nagyobb fényerőt hanem nagyobb színmélységet jelent (azaz több szín a képernyőn).
Ha pl egy BW-t nézel az 79-82% a CW 97%.
[Szerkesztve] -
d@minator
addikt
[link]
''The quality of color reproduction is mostly determined by the quality of setup of gamma curves and color temperature and by the viewing angles while the extended color gamut does not show up in too many practical situations.''
Több színt képes megjeleníteni ezt mérések is igazolják. Bár senki nincs elájuva tőle a fórumokon. Nem biztos, hogy te hasznát veszed a több szinnek. Látni kéne.
Ha estleg tudsz franciául itt egy video:
[link]
Maradj szerintem a 2232BW-nél. -
TeeJay
félisten
nekem is a 2232BW van kinézve inkább vagy ha olyat sehol nem lehet majd kapni akkor végszükséglet esetén 2032BW
újabb mint a 205-206BW sorozat és ha láttad a fotót róla nagyon szépen néz ki az egész monitor azzal a csillogó zongoralakk külsővel (bár gondolom azon meglátszik majd az ujjlenyomat meg a por de hát mégiscsak szebb)Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
-
wwhy
veterán
-
Mauzes
addikt
Arról esetleg tudnál nyilatkozni, hogy milyen a feketéje és a bevilágítás?
Teljesen sötét szobában nézz egy teljesen fekete képet (mondjuk először 60-as, majd 40-es brightness-szel)! És egy szélesvásznú filmnél mennyire világosodnak a fekete sávok alul és felül, és mely részeken, milyen mély a fekete, mennyire homogén.
Előre is köszi! -
d@minator
addikt
A játék grafikai beállításaiban tudod bekapcsolni. Ekkor a VGA csak annyi képet küld a monitorra amenyi annak a képfrissítési frekije (vagy kevesebbet). Így nem lesz átlapolódás, csíkozás. A COD2-ben szoktam bekapcsolni ott nagyon látványosan zavaró.
De visszafogja a VGA-t ha bekapcsolod! (bár a tiédet nem biztos) -
Furky
őstag
Ez is csak egy hardware számítógépekhez, a neve az, hogy kalibrátor Van csomó féle, és fajta, olcsó, és drága, stb... Ebben az írásban többet is megtudhatsz a monitorkalibrálásról, olvasd végig
-
skylaner
senior tag
Elég drágák...legalábbis nekem
szerk: old_artist vállal kalibrálást, neki van ilyen műszere, beszélj vele.
[ Szerkesztve ]
-
BioNiCMaN
addikt
-
old_artist
addikt
Nézd meg a #780-as hozzászólásomat - megéri!!!
Egyébként, igen én rendelkezem a GMB hardveres koloriméterrel (kalibrátorral) és a Blue Eye Pro programmal.
Ez a készüléket br.135e Ft-os áron vettem, mivel munkám révén nagy szükségem volt a kalibrátorra, a színek "hűséges" megjelenítéséhez.
Létezik olcsóbb készülék is, amit skylaner említett a #8766-os hozzászólásában, de ezekkel sok mindent nem lehet beállítani, de az X-Rite cég eye-one display-i2-vel elég jó megközelítéssel be lehet kalibrálni a kijelzőt, viszont ennek is kb.: br.70-75e Ft az ára!
Az X-Rite Huey készüléket nem javaslom (br. 25-35e közötti ára), mert ebből még több beállítási lehetőség hiányzik (pl. gamma és színhőmérsékleti intervallumok), ami egy alapvető kalibráláshoz szvsz szükséges!
Aki nem DTP, CAD és főleg nyomdai munkát végez, annak elég ha 1/2 évente, vagy évente bekalibrálni a monitorát, persze ez mindennek a függvénye - hány órát használod, milyen régi a készülék és milyen az adott helységben (ahol használod a kijelzőt), a páratartalom, sőt nem mindegy, hogy milyen a VGA (-t használsz) jel-kibocsátása! Ezeknek nem ajánlom a megvételét - nem éri meg -, inkább elhívni valakit, hogy bekalibrálja -, de vannak gusztustalanul drága cégek, akik nem kímélik a pénztárcádat! -
old_artist
addikt
Hát, igen, a szebb kép (és persze szín-egyensúly, stb.) az a kalibrátor által születik, de marad a vizualitásod - a szemre való beállítás. Esetleg érdeklődj körbe a PH-n, hogy hasonló típusú monitort, ki milyen beállítással használja - ez még megoldást jelenthet bizonyos fokig!
Ha arra felé járok (hát igen, eléggé messze laksz), akkor szólok, vagy ha többen vagytok, akkor - esetleg (?!) - megéri a leutazást + a kalibrálást, mivel többfelé osztható a költség, de ez csak szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
Tűzkígyó
tag
FYI, ha meglesz az új monitorom (valamikor a nyáron tervezem), beszerzek hozzá egy jobb hardveres kalibtárort is. Én Budapesten lakom, szóval rám számíthatsz, ha esetleg old_artist nem járna addig itthon.
[ Szerkesztve ]
Minél bölcsebb az ember, annál egyszerűbb dolgokra vágyik.
-
old_artist
addikt
Hát, ez elég drága egy darab, ezért az árért szvsz játékra és filmezésre őt ajánlanám - még!
PH-s teszt!Egyébként remek egy darab a 245T, és a 24"WS Samsung S-PVA (LTM240CS07) panelos méghozzá 6ms g2g reakcióidővel is rendelkezik, már volt a kezeim között, nagyon jó színterü, és nagyon briliáns szineket lehet elérni vele hardveres kalibrálás útján! Akinek van, az nem csalódott még!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22A460B HDMI DVI VGA
- Dell IPS 24" LED FullHD Monitor 24 " P2414Hb DisplayPort HDMI DVI VGA
- Samsung 22" LED Full HD Monitor 22 " S22C450B HDMI DVI VGA
- SAMSUNG LC49G95TSSRXEN 125CM 5K GAMER 144HZ MONITOR ! AKCIÓ
- LG (45GR95QE-B) QHD OLED 240HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest