Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz cucka #8229 üzenetére

    Ezek átlagfelhasználói szemszögből kényelmes megoldások.
    De tudtommal eddig FEJLESZTŐI szempontból vizsgáltuk a kérdést... akkor meg nehogy már az érv legyen, hogy tök könnyű egy progi telepítése. Bármelyik Linux-disztribúciónál is jó, hogy van az apt-get install akármi terminálból, ami behúz mindenféle függőséget, meg az is jó, hogy van több asztal gyárilag (ha már), de fejlesztői szemmel ezek egyike sem érv, ahogy ilyen alapon az sem érv a Windows mellett, hogy ott meg a Web Platform Installer két kattintásra felállít neked egy működő IIS+PHP+MySQL-környezetet.
    Sztem térjünk vissza az eredeti felvetéshez, fejlesztőeszközökből indult ki a téma, nem a vérpisti által is érzékelhető előnyökből. :)

    Amúgy azzal egyetértek, hogy a SASS-, LESS-téma nem kapcsolódik az összehasonlításhoz, mert az minden platformon ugyanúgy működik, max. annyi különbséggel, hogy bizonyos IDE-knek van támogatása ezekhez plugin formájában (pl. NetBeans vagy Eclipse).

    (#8227) biker + (#8231) biker
    na ne már, nyilván nem a Notepad++-t kell versenyeztetni a Codával... :U
    Amilyen screenshotot itt bedobtál, meg hogy a telepítés menetét kritizáltad Windows alatt, azt meg remélem nem komoly érvként akartad felhozni. :)

    (#8234) biker :
    ez most csak vicc, ugye? :DDD Vagy ezt halál komolyan felhoztad a NetBeans/Eclipse elleni kritikaként, hogy a biztonsági beállításaid korlátozzák ezek telepítését? :DD

    Az a baj egyébként, hogy full flamewarba ment át az egész, így már olyan vicces érvek is előkerülnek, mint a fentiek. Igazából csak kíváncsi voltam, milyen a fejlesztés egy Mac-felhasználó szemével, de sajnos megint a szokásos "ez-a-világon-a-legjobb-bárki-bármit-mond-és-nézd-meg-sokkal-csillivillibb"-érveket kaptam.
    Én amúgy elhiszem, hogy a Coda kényelmes, meg jó, mivel nincs vele tapasztalatom, így összehasonlítani sem tudom más szoftverekkel, abból indulok ki, amit eddig hallottam úgy általában a Macen való fejlesztésről. De én nem abból indultam ki, hogy most akkor más platformok lefikázása árán kell bebizonyítanod, hogy Mac-gépen is igenis lehet fejleszteni.... :)

    A Windows 8-as csempéket meg Windows-felhasználók is nagyon kritizálják (elég benézni az ezzel kapcsolatos hírekhez tartozó topicokba, szidják, mint a bokrot), pl. én is alapvetően Windows-platformon nyomulok, de rendkívül irritálónak találom a Windows 8-as Metro UI-t. Szóval nem kell azé' elvakultnak sem lenni. :D

    (#8228) martonx :
    "Ok, akkor mondjuk, hogy inkább Netbeans/Eclipse szintjén mozog. Ezeket a fejlesztőeszközök csúcsának nevezni, barokkos túlzás (ajjaj, mindjárt pár java hívő is nekem jön). Személy szerint a Netbeanst kimondottan kedvelem, PHP-zásra teljesen megfelel (pláne hogy ingyenes)."
    Na ezt az érvet viszont én sem egészen értem. Gondolom Te is vágod, hogy nem csak PHP-zásra felel meg teljesen, hanem C++- és Java-fejlesztésre is.

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák