Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MastR

    tag

    válasz kaszas19 #13471 üzenetére

    Én nagyon meg vagyok elégedve ezekkel a ventikkel (Corsair SP120 PWM Quiet), mielőtt megvettem én is sokat agyaltam hogy jó legyen, meg halk, meg radiátorra optimalizált stb... Nézegettem a Noiseblocker E-loop-ot, Noctuat, amik nagyon jó ventik, de képtelen voltam 6ropit adni darabjáért. Aztán az iponon szembejött ez a TWIN pack 7e/2db. és eldőlt. :) Véleményem szerint kb 1200-as fordulatig nem sok különbség van a márkák közt. És mivel vízhűtésről beszélünk, nem is akarunk ez a fordulat fölé menni. Lehet hogy sokféle verzió van, de könnyen tisztába rakhatjuk őket. SP=Static Pressure (nagy légnyomás, radiátorra való venti) mig az AF=AirFlow ( házszellőztetésre való,) és akkor van a Performance edition ami 2300-at pörög, meg a Quiet edition ami 1450-et pörög, és ezekből PWM- és sima 3 pines. És végére is értünk :)

    És akkor most egy kis szakmait is.
    Vettem ezeket a jóképű PWM-es ventiket, meg vettem hozzá egy 1 PWM -> 3 PWM Y venti elosztókábelt. Szépen rádugtam az alaplap-ra. És a SpeedFan programban gyönyörűen "Curve Fan Controller" módra terhelés, illetve hőmérséklet függvényében, növeli a tempót "a megbeszéltek szerint" Nagyon meg vagyok ezzel is elégedve. Kérdésem az, hogy ez a módszer miért nem annyira elterjedt? mindenki ventivezérlőt használ, és 3 pines ventiket. Valamit nem tudok, amit ti már igen?
    ( 1 db venti 0.09A-t vesz fel, ebből jön hogy a 3 venti 3,24W-ot fogyaszt, ezt meg el kell hogy bírja az alaplapi csati. Jól gondolom?

Új hozzászólás Aktív témák