Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesy

    őstag

    válasz Mercutio_ #22285 üzenetére

    Optik-Med Klinika (a.k.a: "Sasszem" klinika)
    Meglepően sok ember műttette itt a szemét ismerősi körben, ezért esett rá a választás.

    Péntek 11:00-kor feküdtem a lélyzer alá.
    Péntek délután: kellemetlen, kissé égető érzés, de a nyugtatónak (műtét előtt adnak Xanaxot) és a fájdalomcsillapítónak (műtét utá adnak elvitelre 2db Algopyrint), illetve az altatónak (nem jut eszembe a neve) hála kb. 14 órát aludtam, amikor is mehettünk vissza pestre másnapi kontrollra. Hozzáteszem, mikor a műtét után mentünk haza, a doki által a szememre rakott -0,5-ös kontaklencsét az első sarkon kifújta a szél a szememből. Ettől igen ideges lettem és meg is ijedtem, mi van ha elfertőződik, a rohadt pesti (bár ez a budai oldal volt) levegő + szitáló eső kombótól. Visszamentünk, - utólag kicsit talán túl- erőteljesen rákérdeztem a recepciós hölgytől, hogy "kapugarancia" van és pénztártól való távozás után... de leültetett, a doktornő 5 perc után rakott be két új lencsét és mentünk haza.
    Szombat volt az igazi pokol. Égetett, szúrt, nem tudtam megmaradni, ömlött a könnyem, bepirosodott. Megpróbáltam végigaludni az egész napot, ez többé kevésbé sikerült is. Ha belegondolsz, hogy a frissen vagdalt sebbe esetleg a hám (var is talán?) képződése közben bele-beleragadt a kontaklencse, én így magyaráztam meg magamnak. Mentünk vissza 1. kontrollra, a doktornő megnézte, rendben találta, olvastatott, 60%-os látás"élességet" állapított meg. Mkor megkérdeztem, hogy ez normális-e, akkor tett egy nem egészen korrekt mozdulatot és megmutatta, hol írtam alá a szerződést/nyilatkozatot ahol fel van tüntetve, hogy 80%-nál befejezettnek tekintik a mutatványt. Legszívesebben felborítottam volna. A fájdalom miatt egyébként se volt jó kedvem.
    Vasárnap már sokkal jobb volt, gondolom valamicskét megkeményedett a hámréteg, amin most már elcsúszott a lencse és nem ragadt bele, így kb. nem éreztem belőle semmit csak annyit, hogy kb. -2,0 dioptriás volt a látásom. Csepegtettem szorgalmasan, kb. eseménytelen volt a nap.
    Hétfőn irány a 2. kontroll, itt annyi volt, hogy csepegtetett a doktornő egy kis érzéstelenítőt a szemembe, majd csipesszel levette a kontaklencséket. Nem olvastatott, de érezhető a 1,5 dioptriával rosszabbodott látás. Irány haza.
    Ma eddig minden oké, így hogy ezt megírtam vétek a nó monitor nó tévé kitétel ellen... A szöveget most kb. éppenhogycsak el tudom olvasni 45cm távolságból. Homályos, de inkább szellemképes a látásom. Egészen enyhe idegentest-érzés van a szememben, de nem fáj egyáltalán.

    Állítólag 1-2 hét mire helyreáll a látásom, jovő hét hétfőn (dec. 08-án) már itt Szolnokon kell kontrollra menni az Írisz Optikába.

    PRK módszerrel műtöttek, ez a faragásos módszer. Én a FEMTO műtétet szerettem volna, össze is gyűjtöttem 2,5 év alatt rá a lóvét, de nem lehetett ezzel műteni a szememet, mert a bal szememen a koraszülöttekre (nem vagyok az) és a degeneráltakra (háát... talán ez sem) jellemző sáncosodás van, illetve mindkét szemgolyómon 2-2 ponton elvékonyodott a szaruhártya (lehet nem jól emlékszem..) és mivel a FEMTO vákuummal rögzíti a szemgolyót a műtét során, ezért ezt a módszert a doktornő nem javasolta. Így maradt a PRK, amiről azt hittem nagyobb a szövődmény kockázata, de pont fordítva hittem, a FEMTO-é az. Azért kerül többe, mert bonyolultabb a műtét és egyszerre 2 lézer dolgozik. Ott felvágják, felhajtják, faragják, visszahajtják, leheggesztik (lélyzer) a szaruhártyát.
    Ez így eddig 278k/2 szem + kb. 30k benzinköltség + 3,2k műkönny (a recommended 3 fajtából az Optive márkájút vettem) költség eddig.

    De ma megrendeltem egy Nokia Lumia 930-ast, amit holnapra meghoznak, so i got that going for me, which is nice.

    szerk:
    bal: -5,00 ; jobb: -5,25 dioptriáról indultam

    [ Szerkesztve ]

    www.vakbelmutet.hu

Új hozzászólás Aktív témák