Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz Géjza #5466 üzenetére

    Én ezt vettem.
    Aptx LL (tv-zéshez) és a külön mikrofon volt számomra fontos (Teams meetingekhez).
    Összességében egyébként szeretem, de azért kötöttem pár kompromisszumot. Én a hangzásától nem vagyok elájulva...jól szól, de semmi extra. Kb. ezt tudta egy negyed ennyibe kerülő random Aliexpresses fejhallgató is (pedig aptX HD-t tud a telefonom, onnan is szoktam hallgatni zenét). Persze itt kevesebb az alapzaj (van azért egy minimális, de nem zavaró), és a késleltetés tökéletesen megfelel.
    Viszont nem igazán kényelmes számomra, sajnos. A párnák ugyan puhák, és az a rész is rendben van, ahogy a fül köré illesztem, de elég szorosan rányomja két oldalról a fejemre (nincs nagy fejem, sőt még inkább vékonyabb alakú). Tv-zéskor gyakran igazgatom. Maga a szerkezet nekem nem tűnik túl robusztusnak. Hímes tojásként bánok vele, így nem lesz gond, de ha véletlenül valaki fél fenékkel ráülne a kanapén, szerintem nem bírná ki. Amikor felveszem, próbálom csak az éppen szükséges mértékben szétnyitni, félek, hogy könnyen törne. Persze lehet, hogy nincs igazam, nem teszteltem nyilván :DDD
    Az igazi nagy csalódás viszont ez a "boom mic"-nak nevezett jack dugóval csatlakoztatható mikrofon. Ettől sokat vártam, home officeban rengeteget beszélek Teams-en. Hát az a helyzet, hogy rosszabb lesz a hangminőség, ha csatlakoztatom. Még talán halkabb is. Ezért ment is vissza a dobozba, és a saját beépített mikrofonját használom. Érthetetlen, hogy lehet jobb egy fülnél elhelyezkedő apró mikrofon egy dedikált, száj elé hajló mikrofonnál, de ez van. Youtube tesztekben pont fordítva van, érdekes...Próbáltam úgy is, hogy felvételt készítettem boom mikrofonnal és anélkül, visszahallgattam, majd kollégákkal élesben, és ők is megerősítették, hogy jobb, ha nincs csatlakoztatva a mikrofon :F Kár érte... A mikrofon hangminősége egyébként éppen elmegy kategória. Egyéb esetben a Dell laptop saját mikrofonját használom, az fényévekkel jobb (de hát ott ugye nincs is BT kapcsolat).

    Ami még érdekes: egyszerre 2 eszközhöz tud kapcsolódni. Szerintem ez inkább hátrány, mint előny. Pl. nézem a Netflixet telefonon este az ágyban. Valaki bekapcsolja a tv-t a nappaliban. Na, olyankor elhallgat a Netflix, és bejátssza a tv hangját. Aztán valahogy visszavált a hang Netflixre, de már csak akadozva. Vagy azért akadozik, mert bele-bele hallatszik néha a tv, vagy nem hallatszik bele, csak a Netflix hangja van, de az is akadozik (mintha nem tudná feldolgozni mindkét forrást egyszerre). Még ha fel is tudná, akkor sincs lehetőségem a fejhallgatón kiválasztani, hogy melyik forrást akarom hallgatni. Nyilván annak nincs értelme, hogy egyszerre mindkét forrás szóljon...Nem értem. Lehet, hogy megkérdezem a gyártót.
    Biztos van más gyártó, ahol a fejhallgató két eszközre is tud csatlakozni. Ott hogy választjátok ki, hogy melyik szóljon a fejhallgatóban, ha mindkét forrás aktív?

Új hozzászólás Aktív témák